Zeci de permise, reținute de polițiștii din Olt. Ce au făcut șoferii și care este suma sancțiunilor

Polițiștii Olt au acţionat, în acest sfârșit de săptămână, pe drumurile publice din judeţ, în cadrul unei acţiuni pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, aplicând amenzi celor care încalcă legea.

În urma acțiunii oamenii legii au reținut și zeci de permise auto.

„În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 556 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 177.470 lei.

Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 92 de permise de conducere, dintre acestea 31 fiind pentru consum de alcool şi 61 pentru alte abateri, fiind retrase şi 6 certificate de înmatriculare”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

Pe raza județului au fost constatate 14 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cinci fiind pentru consum de alcool, una pentru consum de substanţe psihoactive şi opt pentru alte abateri.

„La data de 06 septembrie a.c., ora 00:40, pe raza satului Doba , comuna Pleșoiu, a fost depistat un tânăr, de 20 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 06 septembrie a.c., ora 15.00, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Perieți au depistat un bărbat, de 50 ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Judeţean 546A, pe raza comunei Schitu, având o concentrație alcoolică de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a mai declarat purtătorul de cuvânt.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here