Şefa secţiei ATI de la Maternitatea Bucur, infectată cu COVID, ar fi mers INTENŢIONAT la muncă

Medicul Raluca Ologu, şefa secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă de la Maternitatea Bucur din Capitală, a stârnit revoltă în cadrul instituţiei după ce s-a prezentat la muncă, deşi avea simptome ale infecţiei cu coronavirus. După mai multe ore de gardă, doctoriţa s-a dus la Unitatea Primiri Urgenţe de la Spitalul Clinic “Sfântul Ioan” din Bucureşti pentru a fi consultată.

De asemenea, conducerea Spitalul Clinic de Urgență “Sfântul Ioan” din București a dat comunicat în care a precizat că “doamna doctor Rodica Ologu, șef Secție ATI Maternitatea “Bucur”, s-a prezentat la serviciu, fiind de gardă, deși prezenta simptome sugestive pentru infecția cu COVID-19.

Medicul a evitat completarea rubricii de temperatură din cadrul chestionarului de triaj, cu toate că prezenta febră. Aceasta a purtat echipament de protecţie pe toată durata gărzii şi a stat izolată în cabinet. Ulterior, cadrul medical a fost izolată corespunzător şi testată.

Rezultatul în cazul acesteia a ieșit pozitiv și a fost transferată la Institutul “Victor Babeș”. De asemenea, a fost demarată o anchetă epidemiologică, care se află în curs de finalizare.

“Sunt în măsură să vă spun, ca urmare a informațiilor care au apărut în spațiul public precum și a comunicatului pe care Spitalul Clinic de Urgență “Sfântul Ioan” din București l-a făcut, că noi, Colegiul Medicilor din Municipiul București, ne-am autosesizat. Comisia de jurisdicție va analiza în primul rând punctul de vedere al medicului, al conducerii spitalului, se vor analiza toate documentele medicale, se vor analiza rezultatele anchetelor epidemiologice, precum și rezultatele anchetei disciplinare la nivelul instituțiie și se va analiza cu celeritate acest caz”, a spus prof.dr. Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here