Orban, despre relaxarea restricţiilor: M-am gândit să permitem manifestaţiile

Premierul Ludovic Orban a afirmat vineri, răspunzând unei întrebări referitoare la relaxarea restricţiilor, că ar putea fi permise manifestaţiile, cu număr limitat de persoane şi cu respectarea măsurilor sanitare.

“Vă spun că m-am gândit să permitem manifestaţiile, în anumite condiţii. Sigur, reglementate, cu mască, număr limitat de persoane”, a declarat Orban, la Drobeta Turnu-Severin.

Prim-ministrul a anunţat, în urmă cu o zi, că Guvernul va adopta luni hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

Iohannis, despre proteste: “Dacă se respectă normele impuse și pentru altfel de adunări, s-ar putea organiza și forme de protest”

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat în coferinta de presă susținută miercuri, la Palatul Cotroceni, de ce sunt permise evenimentele electorale, dar dreptul de a protesta nu este restituit. Șeful statului susține că, dacă normele impuse se respectă, s-ar putea organiza și forme de protest.

“E o problema cu siguranță foarte interesantă. Eu aș fi de părere că dacă se respectă normele impuse și pentru altfel de adunări, în condiții de strică legalitate cred că s-ar putea organiza și forme de protest. Cred că autoritățile se tem de nerespectarea normelor, au fost manifestări în care toate normele au fost practic ignorate. În principiu, în măsură în care s-ar respectă toate normele în vigoare, chestiunea s-ar putea discuta. În măsură în care există un astfel de interes, autoritățile se vor ocupă de asta”, a spus Klaus Iohannis.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here