Șapte copii confirmaţi cu COVID la un centru de plasament. Totalul a ajuns la 20 de cazuri

Încă şapte copii de la Centrul de plasament din Filipeştii de Târg au fost confirmaţi cu coronavirus, la doar o săptămână după ce au fost înregistrate primele 13 cazuri.

Nouă dintre ei sunt internaţi, iar alţi 11 sunt în izolare în centrele de plasament.

Astfel, numărul copiilor diagnosticaţi a ajuns la 20. De asemenea, şapte angajaţi ai instituţiei sunt şi ei infectaţi cu COVID-19.

”În urma retestării tuturor beneficiarilor, au mai fost descoperiţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus încă şapte copii, numărul minorilor confirmaţi ajungând la 20. Tot aici, încă două persoane, din rândul angajaţilor, au fost testate pozitiv. Astfel, focarul are în prezent 27 de cazuri active (20 de beneficiari şi şapte angajaţi). Copiii nou confirmaţi au fost evaluaţi şi izolaţi la Spitalul Municipal din Câmpina. În prezent, în unitatea medicală sunt internaţi nouă dintre cei 20 de beneficiari, iar ceilalţi 11 sunt izolaţi în centrul de plasament”, a transmis, vineri, Prefectura Prahova.

Mai mult, DSP Prahova a identificat un nou focar de infecţie cu coronavirus la un agent economic din localitatea Bărcăneşti, unde patru angajaţi din cei 26 au fost diagnosticaţi. Spaţiul de lucru a fost dezinfectat, iar activitatea a fost întreruptă până pe 21 septembrie.

De la începutul pandemiei până acum, în Prahova, au fost confirmate 4813 cazuri de infecţie şi 163 de decese. Cea mai recentă raportare pe 24 de ore arată că în Prahova au fost diagnosticate cu coronavirus 74 de persoane, dintre care 10 cu vârste sub 18 ani.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here