Șeful învățământului din Olt, despre începutul anului școlar în pandemie: „Există neîncredere, scepticism, îngrijorare”. Ce le cere elevilor, dascălilor și părinților

Șeful Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Olt, Victor Iacobescu, a publicat, pe pagina sa de socializare, un text referitor la circumstanțele noi în care începe, azi, anul școlar 2020 – 2021.

Șeful învățământului din Olt este că, dacă, „până acum, începutul unui alt an școlar era un moment de sărbătoare (…), astăzi există neîncredere, scepticism, îngrijorare”.

În noile condiții generate de pandemia de coronavirus, Victor Iacobescu îi îndeamnă pe profesori să-i pregătească pe copii „pentru viață mai mult decât pentru orice alt examen”.

Copiilor le cere ca, dincolo de importanţa educaţiei din şcoală, să conștientizeze și „respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului”, iar părinților le solicită o bună colaborare cu școala.

Redăm, integral, textul șefului IȘJ:

„Stimați profesori, dragi elevi și părinți,

Pentru fiecare dintre noi luna septembrie are o însemnătate specială. Începutul școlii îl asociem cu inocența copilăriei, cu primele dorințe de a reuși, sau cu zâmbetul ocrotitor al părinților și al profesorilor. Până acum, începutul unui alt an școlar era un moment de sărbătoare, de bucurie a revederii cu profesorii și colegii de clasă.
Astăzi există neîncredere, scepticism, îngrijorare. Este un început de an școlar cum nu ar mai trebui să fie niciodată. De aceea vă cer tuturor prudență, simț al răspunderii și implicare. Școala are nevoie de noi toți pentru ca la final performanța noastră să fie sănătatea elevilor, părinților și a profesorilor.
Dragi colegi, știu că e greu să fim conectați la alte emoții decât acelea de la începutul anului școlar trecut, dar sunt sigur că peste puțin timp vom reveni la viața și la profesia care într-adevăr ne reprezintă. Vom avea o nouă șansă de a dovedi că suntem încrezători în destinul nostru și că suntem, chiar în aceste momente, capabili de performanță. Astăzi suntem datori să-i pregătim pe copii pentru viață mai mult decât pentru orice alt examen. La sfârșitul anului școlar trebuie să răspundem toți ”Prezent„ la întrebările Vieții.
Dragi elevi, trebuie să conștientizaţi atât importanţa educaţiei din şcoală, cât și respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului! Cultivați-vă mintea și inima prin lectură, dar fiți activi și în viața socială! Gândiți-vă la părinții, bunicii și la profesorii voștri! Fiți rebeli în sensul frumos! Luați atitudine față de cei care nu sunt responsabili și în catalogul sufletului nostru veți avea media 10!
Dragi părinţi, avem convingerea că preţuiţi şcoala şi pe cei care o slujesc şi știm că aveţi, ca întotdeauna, multe aşteptări legate de viitorul copiilor dumneavoastră. Aceste aşteptări vor deveni certitudini printr-o permanentă colaborare a dumneavoastră cu şcoala şi comunitatea locală. Fiți alături de copiii dumneavoastră și încurajați-i permanent! Au nevoie atât de sfatul profesorilor, cât și de dragostea părintească!
Vă urăm ca 2020-2021 să fie un an şcolar cu împliniri! În numele Inspectoratului Școlar Județean Olt și al meu, vă doresc multă sănătate și mult succes în noul an școlar!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here