Focarul de COVID-19 de la Azilul Spineni, și așa foarte mare, ar putea EXPLODA! Zeci de angajați, izolați la locul de muncă

Focarul de COVID-19 de la Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni, și așa foarte mare, ar putea EXPLODA! Potrivit autorităților, ieri au fost testate peste 100 de angajați și beneficiari ai centrul, 44 de persoane fiind confirmate pozitiv, și se așteaptă rezultatele a altor 70 de probe aflate în lucru. Situația este dramatică. Direcția de Sănătate Publică a dispus plasarea centrului în carantină, zeci de angajați fiind izolați la locul de muncă.

Primul caz confirmat cu Covid-19 la Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni din cadrul Direcţiei Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt s-a înregistrat ieri, 14 septembrie.

„Acesta este un beneficiar care a fost internat în Spitalul Judetean de Urgenta Slatina pe data de 13.09.2020, secția COVID, pentru simptomatologie specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În sensul aplicării măsurilor urgente de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 la nivelul centrului, Direcția de Sănătate Publică Olt a declanșat ancheta epidemiologică în data de 14.09.2020, fiind identificaţi contacţii direcţi şi testat întreg personalul angajat aflat în serviciu (31 persoane) şi toţi beneficiarii (71 de persoane).

În data de 15.09.2020, a fost testat şi restul personalului angajat aflat la domiciliu (în afara turei), în număr de 38”, se arată într-un comunicat transmis, marți seară, de Prefectura Olt.

Din cele 70 de teste prelucrate, 44 sunt pozitive (43 beneficiari și un asistent medical) și 26 negative (beneficiari). Mai sunt, însă, 70 de probe sunt în lucru.

Direcția de Sănătate Publică a stabilit următoarele măsuri:

  • Carantinarea centrului pentru o perioada de 14 zile, începând cu data de 15.09.2020, ora 15:00;
  • Izolarea la locul de muncă a celor 34 de salariați prezenți în centru la declanşarea anchetei epidemiologice;
  • Internarea tuturor cazurilor pozitive în cele 2 unităţi sanitare de profil (Secţie Covid-19 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spital suport COVID-19: Spitalul Municipal Caracal);
  • Restrângerea activităţii într-un pavilion (pacienţii şi personal cu rezultat negativ);
  • Spațiile rămase libere vor fi decontaminate (dezinfecţie cu o firmă specializată), în data de 16.09.2020, urmată de mutarea activităţii în spaţiul decontaminat. Repetarea operatiunii de dezinfecţie a spaţiului ocupat în prezent, în data de 18.09.2020;
  • Carantinarea la domiciliu a personalului care a intrat în contact direct cu cazuri confirmate, care a fost investigat, sub supravegherea medicilor de familie;
  • Repetarea testării în ziua a VIII-a a tuturor persoanelor carantinate, atât în centru, cât şi la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here