Primele 300.000 de doze de vaccin antigripal ar trebui să ajungă la DSP-uri. Medic: Într-un sezon cu două boli, să prevenim măcar una

Primele 300.000 de doze de vaccin antigripal ar trebui să ajungă, marți, la DSP-uri, a declarat la Digi24 președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, Sandra Alexiu.

Nu e mult, dar e un început. Dacă se respectă programarea, la finalul săptămânii ar trebui să aflăm de la DSP dacă au venit primele doze și să putem face programări pentru pacienți, a spus Alexiu.

Ea a subliniat că într-un sezon în care se combină cele două boli, măcar una pentru care există vaccin și teste rapide să poată fi prevenită.

Medicul a adăugat că grupele de risc pentru Covid-19 și gripă sunt aproximativ la fel, diferența fiind că la copii se manifestă mai puternic cea de-a doua boală.

Vaccinarea antigripală ar permite medicilor să poată stabili dacă în cazul unui pacient cu simptome care pot fi și de gripă, și de Covid – 19, se impune testarea pentru infectarea cu coronavirus.

Potrivit lui Alexiu, este important ca regulile de igienă să fie respectate, întrucât masca și igiena scad și circulația virusului gripal.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here