„Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți”: Polițiștii din Olt, acțiune pentru a stopa incidentele de pe căile ferate/ VIDEO

Polițiștii din Olt au desfăşurat activităţi în cadrul campaniei „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți”, campanie pornită la nivel național pentru a determina adolescenții și tinerii să conștientizeze riscurile la care se expun atunci când încearcă să realizeze o fotografie pe tren.

Potrivit oamenilor legii, puțini sunt cei care știu riscurile pe care escaladarea unui vagon de tren le presupune, în principal cel de producere a arcului electric și a electrocutării la rețeaua de înaltă tensiune.

„Este important de știut faptul că arcul electric se poate produce fără un contact direct cu rețeaua de înaltă tensiune, iar pe lângă acesta, căderea de la înălțime poate produce traume grave”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

La acțiune au participat poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, împreună cu cei din cadrul Serviciului Judeţean de Poliție Transporturi Olt.

Organele din Poliție au fost prezente pe raza localităților Slatina, Caracal, Piatra-Olt și Drăgănești-Olt.

Campania „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți” se desfășoară la nivel național, în perioada 17 iulie 2020 – 31 ianuarie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here