Cei doi slătineni reținuți pentru deținere și consum de droguri, plasați sub control judiciar. Cine sunt aceștia

Cei bărbați, de 30 si 34 de ani, din Slatina care au fost reținuți, aseară, pentru 24 de ore în urma perchezițiilor pe care polițiștii și procurorii DIICOT Olt le-au efectuat, marți și miercuri, în localități din Olt și Argeș, unde au descoperit culturi de cannabis, au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile, pentru deținere și consum de droguri de risc.

Decizia a fost luată de Tribunalul Olt, instanța respingând solicitarea procurorilor DIICOT privind arestarea preventivă a celor doi inculpați.

Astfel, inculpații, Alexandru Emilian Nicola și Alexandru Ionuț Matei, au fost puși în libertate, urmând să se supună condițiilor măsurii controlului judiciar.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Olt au efectuat, marți și miercuri, patru percheziţii domiciliare în județele Olt și Argeș, într-un dosar de trafic şi consum ilicit de droguri.

În timpul perchezițiilor, polițiștii au descoperit într-o locuință, din comuna Găneasa, o cultură indoor de cannabis, formată din 15 plante, în diferite stadii de creștere.

Totodată, în comuna Stolnici, județul Argeș, au fost descoperite 29 de plante de cannabis în ghivece, ce ar fi fost ascunse într-o cultură de viță de vie.

„În urma activităților, au fost ridicate semințe de cannabis, material vegetal uscat de culoare verde-oliv, grindere, diferite recipiente pentru prepararea drogurilor și un cântar de mare precizie.

Din cercetări a reieșit faptul că plantele de cannabis ar fi fost cultivate în vederea comercializării ulterioare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here