Apar noi cazuri de elevi infectați cu Covid-19. SITUAȚIA în țară

Sursa foto: digi24.ro

Continuă să apară noi cazuri de elevi infectați cu Covid-19, după deschiderea școlilor. Primele cazuri au apărut la doar câteva zile după ce anul școlar 2020-2021 a început.

Cazuri de Covid-19 au fost confirmate atât în rândul elevilor, cât și al personalului didactic, ceea ce a dus la izolarea colegilor de clasă sau chiar la închiderea unor unități de învățământ și trecerea de la scenariul verde sau hibrid, la cel roșu.

Elevă de clasa a patra de la o şcoală din Ploieşti, diagnosticată cu COVID-19

O elevă de clasa a IV-a de la o şcoală din Ploieşti a fost diagnosticată cu COVID-19, toţi colegii acesteia urmând a trece la scenariul roşu, respectiv cursuri susţinute exclusiv online, în următoarele două săptămâni.

Autorităţile au dispus dezinfectarea spaţiilor din unitatea de învăţământ. Este primul caz de infectare cu SARS-CoV-2 la o şcoală din Ploieşti.

La Colegiul Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza cursurile au trecut online după prima zi de şcoală, la această unitate sanitară fiind infectaţi 11 elevi, conform celor mai recente raportări făcute publice de către autorităţile din judeţ.

Şi în comuna Gorgota şase şcoli şi grădiniţe fac cursuri tot online după ce un profesor a fost diagnosticat cu COVID-19 la scurt timp după ce a participat la un Consiliu profesoral la care s-au reunit cadre didactice de la unităţile şcolare din comună.

Încă doi elevi din judeţul Galaţi au fost confirmaţi cu Covid-19

Încă doi elevi din judeţul Galaţi au fost confirmaţi cu Covid 19, numărul celor depistaţi pozitivi în şcoli ridicându-se se acum la 3. Cazurile sunt însă în şcoli diferite astfel că nu se impune închiderea vreunei unităţi de învăţământ, conform News.ro.

Potrivit autorităţilor din ISJ Galaţi, confirmate cu Covid 19 sunt o elevă de clasa a 12-a de la Liceul Teoretic “Mircea Eliade”, o elevă de clasa a şasea de la Şcoala 22 şi o elevă de la Şcoala Cuza Vodă.

În urma confirmării acestor cazuri, Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi au dispus plasarea în carantină pentru 14 zile a tuturor colegilor de clasă ai celor depistaţi pozitivi.

Cursurile se desfăşoară online.

De asemenea, autorităţile au dispus realizarea unei dezinfecţii riguroase în toate cele trei unităţi de învăţământ în care au fost depistate cazuri de infectare coronavirus.

O elevă de la Colegiul Gheorghe Şincai s-a dus la școală, deși tatăl ei aștepta rezultatul testului Covid-19

O elevă de colegiul naţional Gheorghe Şincaia stat o oră în clasă, alături de colegii ei, în prima zi de şcoală.

În prima zi, când fata a venit alături de colegii ei, testul tatălui era deja prelevat, dar nu exista un rezultat. Acesta a venit abia marţi, când şi eleva a fost testată. Ca să protejeze restul clasei, nu s-a mai prezentat la ore. Pentru ea răspunsul a venit miercuri- şi ea era infectată. Familia a anunţat conducerea şcolii, care a aplicat protocolul impus de DSP.

Şi o fetiţă de clasa a 6-a de la o şcoala generală din Galaţi a fost testată pozitiv.

Prof. Valentina Tudorache, director: „Marţi, la prima oră de curs, o elevă din clasa a 6-a a acuzat dureri de burtă şi senzaţii de vomă. Imediat am informat asistenta care a preluat-o, a dus-o în camera de izolare.”

Colegii ei vor stat în casă 14 zile.

Alt caz de infectare a fost anunţat în comuna Cuza Vodă, dar şi într-o şcoală din Vaslui.

Ministerul Educaţiei anunţă că numărul şcolilor care aplică scenariul roşu pentru cel puţin o parte dintre elevi a ajuns la 300. În unele dintre acestea, au fost depistaţi şi dascăli bolnavi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here