Guvernul Orban, ZERO lei pentru Slatina atât de „iubită” de Voiculescu, candidatul liberalilor. Bani mulți, în schimb, pentru primarii PNL

Cât de reale sunt grija și gândurile bune ale candidatului PNL la funcția de primar al municipiului Slatina, Liviu Voiculescu, pentru orașul pe care vrea să îl conducă, se reflectă în tabelul cu sumele pe care Guvernul Orban le-a alocat recent unităților administrativ-teritoriale pentru plata unor cheltuieli, tabel în care reședința Oltului nu figurează cu nici o sumă. 

Figurează, în schimb, localitățile conduse de primari liberali cu sume de câteva ori mai mari față de localitățile conduse de social-democrați – ceea ce înseamnă că Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, a avut un cuvânt greu de spus la guvern și că, dacă Slatina a fost sărită cu totul din pix, lui, și nu altuia, trebuie să-i „mulțumească” slătinenii pentru că colegii săi de partid nu au alocat nici un ban orașului căruia el îi cere votul pentru a se instala primar.

În privința celorlalte orașe, în vreme ce cele conduse de primari PSD au primit câte 500.000 lei fiecare, orașele cu edili liberali au primit sume considerabil mai mari (Balș – 1,4 milioane de lei, Scornicești – cu viceprimar liberal – un milion de lei).

De asemenea, comunele cu primari PSD au primit sume între 100.000 lei și 250.000 lei, în vreme ce așezările conduse de liberali au primit câte 800.000 lei fiecare.

Sumele au fost acordate cu substrat electoral, liberalii sperând că valoarea acestora se va reflecta în procentele pe care le vor obține la alegerile locale din 27 septembrie.

OLT-ALERT prezintă tabelul cu localitățile și sumele de bani alocate fiecăreia dintre ele de Guvernul Orban:

Sume alocate unor unități administrativ-teritoriale pentru plata unor cheltuieli.

Cam așa se comportă liberalii, spre deosebire de social-democrați, de la care Primăria Cungrea, condusă până de curând de însuși președintele PNL Olt, a primit sume consistente pe timpul guvernărilor PSD (prin Consiliul Județean Olt, dar și prin instituții de la București), pentru investiții locale importante. Chiar Liviu Voiculescu a simțit nevoia să-i mulțumească, public, președintelui CJ Olt, Marius Oprescu, liderul social-democraților olteni, pentru deschiderea de care a dat dovadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here