Un bărbat din Galați a găsit 6.000 de lei pe o bancă. Primul lucru pe care l-a făcut cu banii

Sursa foto: captură stirileprotv.ro

Gest nobil şi extrem de rar făcut de un pensionar din Galaţi. Bărbatul în vârstă de 72 de ani a găsit pe o bancă un portofel doldora de bani şi, fără să stea pe gânduri, s-a dus cu el direct la poliţie.

Cu ajutorul datelor de pe bonurile valorice din portmoneu, agenţii au aflat identitatea celui care l-a pierdut: o femeie de 79 de ani.

Pensionara tocmai făcuse un împrumut şi avea în portofel peste 6.000 de lei.

Femeii de aproape 80 de ani îi tremură mâinile şi picioarele de emoţie, când povesteşte ce i s-a întâmplat.

Femeia făcuse dimineaţă un împrumut la o casă de ajutor reciproc pentru pensionari, în valoare de 8.500 de lei. Făcuse câteva cumpărături, mai plătise o datorie şi, obosită, în drum spre casă, s-a oprit pe o bancă, să se odihnească. Abia când a ajuns la sora ei şi-a dat seama, scotocind prin sacose, că şi-a pierdut portofelul.

Ortansa Gheorghiță, pensionară: “M-am dus la sor-mea, stă în bloc cu mine, dar stă la parter. Aveam să îi dau 15 milioane. Să scot portofelul, să-i dau banii. Vai de mine, zic, n-am portofelul. Dar ce-ai făcut. L-am pierdut. M-am nenorocit, zic. Am început să tremur, nu mai puteam.”

Mai bine de două ore a durat calvarul femeii. A refăcut tot traseul pe care l-a parcurs în drum spre casă, a întrebat vânzătoarele de la magazinele pe unde făcuse cumpărături, dar în zadar… În cele din urmă, s-a întâmplat minunea: a primit un telefon de la poliţie şi acolo l-a cunoscut pe binefăcătorul care i-a returnat portofelul, un bărbat de 72 de ani.

Ortansa Gheorghiță, pensionară: “Omul ăla spune: “doamnă, dar unde vă e capul? După băieţi?” Văleu, zic, daţi-mi apă, că mor. Uitaţi portofelul. Să dea Dumnezeu sănătate, m-am rugat şi eu. Zic, vă pun la pomelnic.”

Ag. şef. principal Ciprian Stoica, IPJ Galaţi: “Răspunsul memorabil şi mesajul transmis de marele actor Dem Rădulescu în primul film din seria Brigada Diverse iată că are ecou şi în ziua de astăzi, prin exemplul demn de urmat al unui cetăţean în vârstă de 72 de ani din municipiul Galaţi, care a găsit un portofel plin cu bani pe o bancă. Primul lucru pe care l-a făcut cetăţeanul: a luat portofelul şi l-a adus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.”

În portofel se aflau 6.116 lei, 6 tichete de masă, 4 cupoane de pensie și 11 cupoane de călătorie pentru pensionari. Femeia, cu o pensie de nici 1.500 de lei, a lucrat o viaţă întreagă ca poştăriță şi spune că n-a pierdut niciodată un leu!

Modest, bărbatul care i-a returnat portofelul a ţinut să rămână anomin.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here