Momente de panică într-o școală: Cursurile, întrerupte de o grupare de hackeri

Atacuri cibernetice masive, în ultima perioadă. Ultimul incident de acest gen a avut loc la o școala gimnazială din Capitală. Hackerii au intră pe platformele online unde învață elevii și au deturnat ora de muzică. Unii copii s-au speriat, iar profesoară a părăsit platforma online, relatează Realitatea PLUS.

Vorbim despre o anchetă deschisă la o școală gimnazială din București, acolo unde copiii învață după scenariul roșu. Aceștia au fost victimele unui atac online, după ce o grupare de hackeri a reușit să deturneze ora de muzică. Conducerea școlii a reclamat incidentul la Poliției, iar părinții au cerut intervenția unui specialist în securitate.

Pe platforma pe care elevii susțineau orele online au reușit să între niște indivizi care au început să vorbească urât și să scoată diverse sunete. Unii dintre copii s-au speriat, iar profesoară a ieșit de pe platforma online și nu s-a mai întors pentru a-și relua ora. Astfel de incidente se întâmplă pentru că elevii dau parolele unor persoane neautorizate, de cele mai multe ori fiind vorba despre alți copii.

Vă reamintim că încă de săptămâna trecută, respectiv chiar din prima săptămână de școală, o grupare de pe internet autointitulată ”Clanul Leilor” a reușit să pătrundă pe aplicațiile pe care se desfășoară orele online ale elevilor, unde postează mesaje obscene.

De cele mai multe ori, reacția cadrelor didactice care cad victime este una de stupoare, existând și situații când profesorii nu știu efectiv ce se întâmplă sau cum să reacționeze. Mai mult, se pare că profesorii nu reușesc să îi elimine pe intruși din sesiunile video și asta pentru că nu au setările videoconferințelor reglate în așa fel încât să dețină controlul complet asupra intervențiilor.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here