Legea privind majorarea cu 40% a pensiilor, inițiată de PSD, nesocotită, în continuare, de liberali/ VIDEO

Potrivit Legii privind majorarea pensiilor inițiată de PSD, de la 1 septembrie punctul de pensie trebuia să aibă o creștere de 40%. În loc de 40%, pensionarii au primit doar 14% de la guvernul PNL, o sumă infimă pentru cei cu pensii mici. Vârstnicii spun că abia se descurcă și sunt revoltați de faptul că, după zeci de ani de muncă, venitul lunar este unul de-a dreptul jignitor.

Chiar dacă legea privind majorarea punctului de pensie cu 40% a fost adoptată de Guvernul PSD, liberalii aflați astăzi la guvernare nu au găsit o strategie bună de gestionare a bugetului, prin care să se asigure această creștere. Ce-i drept, pensia a crescut, însă cu doar 14%. Potrivit reprezentanților Casei de Pensii Olt, indemnizația minimă socială pentru pensionari a ajuns de la 704 lei la 800 de lei. O sumă infimă, ținând cont de faptul că actuala guvernarea a tot mințit cu faptul că vârstnicii vor avea parte de o pensie mult mai mare.

În județul Olt, foarte mulți dintre vârstnici au o pensie mică, insuficientă pentru asigurarea unui trai decent lunar. Pentru a face economii, pensionarii sunt obligați să fie chibzuiți. Banii se duc în special pe medicamente și facturi, iar ce mai rămâne, pentru alimente.
Pensionarii recunosc faptul că luna aceasta au primit câțiva lei în plus, însă, din punctul lor de vedere, prea puțin față de cât li s-a tot promis. Ei spun că această creștere de 14% îi avantajează tot pe cei cu pensii mari și sunt revoltați de faptul că nimeni din Guvernul Orban nu s-a gândit și la nevoile reale ale celor cu venituri foarte mici.

Pensiile ar fi trebuit să crească cu 40% de la 1 septembrie, potrivit unei legi inițiate și adoptate de către PSD. Cu toate acestea, actualul ministru de finanțe al liberalilor, Florin Cîțu, nu a respectat actul normativ adoptat și, sub scuza că nu există bani suficienți pentru a susține o astfel de creștere, majorarea a fost de aproximativ 3 ori mai mică. În județul Olt, peste 31.000 de vârstnici primesc pensia minimă. Pentru ei, majorarea a fost aproape inexistentă, primind în plus, doar 96 de lei.

Sursa: olttv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here