Traian Băsescu: “Premierul a anunţat piaţa bancară că România intră în incapacitate de plată. Un prost mai mare unde poţi găsi?”

Sursa foto: b1.ro

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost marţi în direct la România TV, unde a comentat votul parlamentului pe legea rectificării bugetare, cu amendamentul PSD, care prevede creşterea pensiilor cu 40%. 

Ulterior votului din parlament, Ludovic Orban a atacat dur PSD, pe ai cărui membri i-a numit “criminali economici”, iar Băsescu este de părere că vina este împărţită.

“Situatia este dramatica, iar drama e cu atat mai accentuata de declaratiile infantile ale premierului, care nu e pregatit. El a anuntat piata bancara ca Romania intra in incapacitate de plata. Un prost mai mare unde poti gasi?

E adevărat că și ce a făcut PSD este o ticalosie, că știu că nu sunt bani. Dar ai două soluții, una să mergi la CCR. Dar la CCR nu te va lasă să încalci legea, pentru că deciziile parlamentului sunt suverane. În locul lui Orban, mi-aș aduce toți deștepții, dacă are, și aici l-ar putea ajută Cîtu. Pentru a ajută șocul, ai câteva lucruri importante: una e reducerea cheltuielilor. Încasările au scăzut, iar cheltuielile au crescut, ar trebui să vadă unde poate reduce cheltuielile. PNL să nu mai fie farseur și să voteze scăderea numărului parlamentarilor de la 500, la 300. PNL a votat alături de PSD respingerea legii introduse de PMP. Dacă Orban nu mai e în USL, să voteze în parlament alături de PMP. Să reducă aparatul bugetar. La 7 oameni care pleacă, o angajare, așa a redus Boc aparatul bugetar cu 200.000 de mii de oameni într-un an jumătate.

Altă reducere, la cheltuielile materiale. Spunem poporului că nu avem bani, dar au crescut cheltuielile cu 16%.

Premierul a anunțat azi categoriile de rating să ne bage la categoria junk, asta a făcut cu minte lui seacă. Asta înseamnă, că suntem nerecomandati pentru investiții, cu doar o treaptă trebuie să coboram.

“Tocmai mi-am zugrăvit casă, dacă Iohannis şi Orban vor să facă o inaugurare, poate tăiem o panglică”

Suntem în situația în care țară este cel mai prost guvernată din istoria de după 89. Românii vor simți pe pielea lor mai târziu. Degeaba luăm banii europeni, cei 85 de miliarde pe care Iohannis zice cu tupeu că i-a adus. Bani sunt alocați pe algoritmi, nu pe negocieri.

Îi informez pe Iohannis și Orban că tocmai mi-am zugrăvit casă, dacă vor să vină să o inaugurăm, tăiem o panglică.

Partidele au ajuns la a batjocori țară și interesul național pentru niște voturi. Niște ticăloși încarcă sacul de cheltuieli, iar ceilalți adună și ei cheltuieli, au ajuns toți să aibă mașini și protecție de la SPP. De unde atâta cheltuiala cu neica-nimeni? Plânge sufletul în mine, eu am salvat țară asta dintr-un moment de criză, punându-mi în joc toată carieră mea de politician.”, a declarat Traian Băsescu.

Sursa: romaniatv.net

1 COMENTARIU

  1. Mă dezamageste tot mai mult Traian Basescu. Cum poti spune ca o afirmatie, fie si a primului ministru, e totul si nu documentele statului roman, ale parlamentului, dupa care suntem catalogati inclusiv pe pietele financiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here