Vremea azi, 25 septembrie. Ploi și vânt în cea mai mare parte a țării

Ziua de vineri ne-aduce temperaturi ridicate pentru luna septembrie. Ploile vin pe suprafeţe restrânse în regiunile estice, sud-estice şi pe la munte, iar spre seară o să plouă şi prin vest.

Vântul se înteţeşte la început în vestul tãrii, apoi şi în celelalte zone, cu viteze de 45…55 km/h iar pe crestele montane va sufla tare. Maximele pleacă de la 23 de grade pe litoral şi vor ajunge până la 32 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme destul de bună, însă de dimineaţă este ceată, iar pe parcursul zilei o să plouă pe suprafeţe mici. Vântul va avea intensificări şi se încălzeşte uşor. Maximele ajung pe 31 de grade în Bărăgan, însă pe litoral va fi mai răcoare, se vor înregistra valori cuprinse între 23 şi 25 de grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vremea continua să se încălzească, vor fi perioade cu soare dar şi înnorări şi averse. Vântul va sufla mai tare iar la amiază se ating 29-30 de grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţa o zi foarte frumoasă: soare, câţiva nori de vreme bună şi temperaturi în creştere uşoară fata de ieri.

Vreme plăcută găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Se face puţin mai cald iar la amiază se vor înregistra 28 de grade în termometre.

În vestul tării, atmosfera va fi însorită în prima parte a zilei însă spre seară se adună norii şi o să plouă pe suprafeţe restrânse. Mai cresc temperaturile, se vor înregistra 29 de grade iar vântul va avea intensificări.

În Transilvania, dimineaţă este mai răcoare în depresiuni şi apare şi ceața, însă peste zi avem soare şi atmosferă plăcută. Vântul va prinde putere, mai ales la munte la altitudini mari, iar maximele ajung până la 29 de grade în vestul provinciei.

Şi în sud-vestul țării, continuă vremea frumoasă şi caldă. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici, iar maximele urcă spre 30 de grade.

În ţinuturile sudice găsim vreme frumoasă şi temperaturi în creştere. În Lunca Dunării se ating 32 de grade, valori mai potrivite pentru o lună de vară.

Vremea în Bucureşti

Vremea se menţine caldã, vântul va fi mai activ iar temperatura maximă va ajunge pe la 30 de grade Celsius. La noapte se încălzeşte uşor şi minimă va ajunge pe la 18 grade.

Vremea la munte

În zonele de munte, vor fi perioade cu soare dar şi înnorări şi ploi pe suprafeţe restrânse. Vântul va prinde putere iar la altitudini mari se vor depăşi viteze de 90 km/h. Temperaturile din staţiuni depăşesc normalul perioadei şi vor fi …

Vremea la mare

La malul mării, se anunţa vreme bună, înnorări trecătoare şi un vânt insistent. Pe plajă se mai încălzeşte puţin şi se ating 25 de grade, iar apa mãrii va avea cel mult 22 de grade.

Prognoza pentru următoarele zile

Sâmbătă, instabilitatea va creşte treptat. Plouă în mai multe reprize în regiunile intracarpatice, iar mai târziu o să plouă şi în restul ţării. Se pot strânge 40 l/mp iar vântul se înteţeşte peste tot.

Duminică, se răceşte în majoritatea zonelor ţării şi vântul va avea intensificări. O să plouă în vest, centru şi nord dar în rest, găsim vreme bună şi ploi sporadice.

Luni vremea va fi instabilã. Ploile vin mai întâi în regiunile vestice şi în cele nord-vestice, apoi şi în restul ţării. Vor fi averse consistente iar vântul va sufla mai tare în jumãtatea de est a tãrii.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here