De ce l-au ales oamenii din Deveselu pe primarul mort de Covid-19. Locuitorii au mers la mormântul edilului/ VIDEO

Situație incredibilă la Deveselu, după ce pe lista candidaților la primărie a rămas și numele primarului decedat în urmă cu două săptămâni din cauza noului coronavirus.

Se pare că spiritul său a fost puternic, decedatul fiind câştigătorul alegerilor.

Ion Aliman avea 57 de ani şi candida pentru al treilea mandat la primăria Deveselu. Comună s-a dezvoltat rapid în mandatele lui, iar edilul era iubit de localnici.

Localnicii explică de ce l-au ales pe Ion Aliman

Atât de iubit încât cei mai mulţi s-au gândit să-l voteze deşi în urmă cu două săptămâni, primarul a fost răpus de coronavirus. Cum buletinele de vot erau deja tipărite decedatul a rămas pe liste.

Reporter: ”De ce aţi ales să votaţi o persoană care nu mai este în viaţă ?
Localnic: A fost bun, din cauza asta ..
Reporter: ”Și dacă va câştiga şi el nu mai este în viaţa, cine va conduce?
Localnic: Se va alege altul după el care este tot bun să fie”

Localnică”A fost pentru noi un primar adevărat, a ţinut cu comună, a respectat toate legile, a ţinut şi cu noi şi cu Comanca. A fost un primar, cred că nu mai vedem niciodată aşa primar.”

Ieri, peste tot în comună erau poze cu chipul edilului, chiar și pe clădirea Primăriei. Câţiva localnici recunosc că situația i-ar putea aducea în atenţia întregii lumi.

Reporter: ”De ce să voteze o persoană care nu mai este printre noi?
Localnică: Nu înţeleg, înseamnă că aşa au fost învăţaţi
Reporter: ”Se urmăreşte anularea acestor alegeri?
Localnică: Da, eu aşa cred că se urmăreşte anularea, deşi sunt 2 candidaţi care sunt în viaţă, care sunt candidaţi competenţi, cred că o să fim de râs, cred că pe tot pământul ăsta nu s-a întâmplat aşa ceva.”

Localnic”Nu ştiu, că este de 2 săptămâni decedat, se puteau schimba şi buletinele de vot, nu s-a vrut ,urmăresc anticipatele”

La mormântul lui Ion Aliman

Zeci de oameni au mers la mormântul fostului primar Ion Aliman, după aflarea rezultatelor.

Localnicii au aprins lumânări și s-au rugat pentru Ion Aliman. El avea diabet și suferise un transplant renal.

“Este victoria dumneavoastră, v-o dedicăm. Și pe următoarea tot dvs o s-o câștigați”, a spus unul dintre cei prezenți la cimitir.

Ion Aliman era primar al comunei Deveselu din anul 2012, iar la alegerile din 27 septembrie candida pentru al treilea mandat.

Primarul decedat a câștigat alegerile. Din 1.600 de alegători care şi-au expimat votul, 1.020 l-ar fi votat. În acest condiții, alegerile vor fi reluate.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here