Piedone, condamnat la 8 ani de închisoare în dosarul Colectiv, a câștigat Primăria Sectorului 5

Cristian Popescu Piedone, condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare în dosarul Colectiv, este câştigător al Primăriei Sectorului 5, după numărarea a 94% din voturi, conform rezultatelor provizorii centralizate de Biroul Electoral Central.

Piedone a fost susținut de partidul lui Dan Voiculescu, PP-USL.

Astfel, după numărarea a 89,103 voturi, reprezentând 94% din total, în condiţiile unei prezenţe la vot de 94.799 votanţi, reprezentând 38.35%, Cristian Popescu Piedone are cel mai bun scor în cursa pentru Primăria Sectorului 5, respectiv 27,25%.

Potrivit News.ro, el este urmat de candidatul alianței PNL USR PLUS Cristian Băcanu, cu 24,84%.

Actualul primar de sector, social-democratull Daniel Florea, se situează pe poziţia a treia, cu 24,84% din sufragii.

Luni, după aflarea rezultatelor parțiale oficiale, Piedone a postat un mesaj pe Facebook în care afirmă că ”judecata poporului a decis” și că ”dreptatea a învins”.

Curtea de Apel Bucureşti a început recent judecarea apelului în dosarul Colectiv, în care au fost condamnaţi fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, funcţionari, patronii clubului, 2 pompieri, pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii.

Pe 16 decembrie 2019, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Mesajul lui Piedone după câștigarea Primăriei Sectorului 5

Judecata poporului a decis! Dragi prieteni, adevărul a învins! Dreptatea a învins! Noi am învins! Împreună! În timp ce restul candidaților au avut în spate partide care au investit sume uriașe în campaniile electorale, eu v-am avut pe voi, locuitorii Sectorului 5! Cel mai important aliat! Singurul aliat care contează! Pentru voi m-am înscris în această cursă, pentru copiii voștri și pentru sectorul acesta care merită să iasă la lumină!

Copiii din Sectorul 5 merită să crească frumos și în siguranță! Seniorii din Sectorul 5 merită să trăiască decent după o viață de muncă! Voi toți meritați să fiți tratați cu respect! V-am cerut să aveți încredere în mine și nu m-ați dezamăgit! Va promit că nici eu nu vă voi dezamăgi! Mă apuc de treabă! Meritați să trăiți într-un sector în care părerea voastră contează, în care sunteți ascultați! Lucrurile se vor schimba, dragi prieteni! Voi fi 24/24 printre voi, împreună vom găsi rezolvare la problemele care vă macină de atâta amar de vreme.

Vin către primărie! Vin cu poporul, cu locuitorii din sectorul 5! Primăria este de fapt a oamenilor! Iar voi, necuraților, plecați acasă! Ați făcut suficient rău! Dumnezeu a fost de partea noastră! Cu credință și încredere începem munca!” – a scris Piedone pe Facebook.

În dosarul Colectiv, fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu, cauzând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Sectorului 4.

Potrivit procurorilor, infracţiunea de abuz în serviciu constă în eliberarea acordurilor şi autorizaţiilor de funcţionare pentru două societăţi comerciale într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul după emiterea autorizaţiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here