Două noi focare de Covid-19 la un Centru de Recuperare și unul de Integrare: 39 de cazuri pozitive

Zece cazuri de Covid-19 au fost depistate la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Nedelea și 29, la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională pentru Persoane Adulte cu Handicap Tătărăi, aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova. În județ, toate paturile de la ATI destinate pacienților cu Covid-19 sunt ocupate.

La Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Nedelea, cinci cazuri sunt în rândul beneficiarilor, iar cinci, în rândul angajaților. Angajații testați pozitiv au intrat în autoizolare. De asemenea, beneficiarii infectați vor rămâne în izolare în centru, sub supraveghere medicală.

La Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională pentru Persoane Adulte cu Handicap Tătărăi, din cele 29 de cazuri pozitive confirmate,19 sunt în rândul beneficiarilor. Şi în acest caz s-a dispus izolarea în centru a beneficiarilor infectați.

În ambele situaţii, depistarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus a avut loc în urma testărilor periodice care sunt efectuate în centrele medico-sociale din Prahova, precizează Agerpres.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here