Primele reţineri în scandalul fraudării alegerilor. Marcel Vela: “Nu voi tolera nicio abatere de la lege!”

Sursa foto: digi24.ro

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a declarat, în contextul scandalului privind fraudarea alegerilor locale, că nu va tolera nicio abatere de la lege. Trei persoane au fost reţinute pentru comiterea de fapte ilegale în contextul alegerilor, iar alte câteva sute de persoane sunt cercetate, a spus Vela.

“Am fost și rămân foarte atent la tot ceea ce se întâmplă în contextul acestor alegeri și, credeți-mă nu voi tolera nicio abatere de la lege! Colegii mei din Ministerul Afacerilor Interne sunt în continuare la datorie. Chiar dacă alegătorii și-au exprimat deja votul, procesul electoral nu a luat sfârșit. Vom rămâne vigilenți la respectarea legii, astfel încât acest scrutin să reflecte în mod fidel și categoric voința românilor din 27 septembrie.

Disperarea unor candidați că au pierdut fotoliul de primar sau alegerile pentru consilii nu trebuie să conducă la încălcarea legii, la fraude electorale. Este o chestiune de respect față de alegători, să știi să pierzi cu demnitate”, a scris minstrul pe Facebook.

Vela a afirmat că este în politică de mai bine de 30 de ani şi că au fost momente în care a pierdut sau a câştigat. “Am rezistat în toți acești ani pentru că de fiecare dată am respectat decizia electoratului. Asta înseamnă democrație, asta înseamnă normalitate!”.

Ministrul de Interne le-a transmis celor din opoziţie să respecte votul oamenilor. “Știu că rezistența la schimbare poate fi mare, dar acesta este votul, este voința generațiilor pe care noi le-am crescut. Respectați votul, respectați legea!”.

Toate sesizările de fapte penale au fost înregistrate la parchetele competente si anchetele sunt efectuate sub îndrumarea procurorilor. Sunt deja 3 persoane reținute pentru comiterea de fapte ilegale în contextul alegerilor locale și alte câteva sute de persoane cercetate, a mai spus Vela.

“Îi asigur pe toți românii că suntem hotărâți ca, în toate situațiile în care au fost semnalate încălcări ale legii, să facem lumină și să aflăm adevărul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here