Soția șefului PNL Olt bagă banii strânși din păcănele în bunuri imobile/ DOCUMENT

Soția președintelui PNL Olt, Liviu Voiculescu, a cumpărat, anul trecut, un teren intravilan de 1000 de metri pătrați în Slatina, o casă și un apartament. Cum salariul ei este unul extrem de mic, bunurile enumerate au fost achiziționate, cel mai probabil, cu banii din profitul obținut din firma de păcănele care i-a adus soțului calitatea de inculpat în dosarul în care este judecat pentru constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

Informațiile despre noile achiziții apar în declarația de avere pe care Liviu Voiculescu a depus-o în calitatea sa de candidat la alegerile locale. Astfel, din document reiese că Maria-Luiza Voiculescu a cumpărat, anul trecut, un teren intravilan de 1000 de metri pătrați la Slatina, o casă de 126 de metri pătrați și un apartament de 100 de metri pătrați. Pe de altă parte, în 2019, soția liderului PNL Olt a beneficiat de dividende în valoare de peste 530.000 de lei, parte din profitul net al firmei de păcănele, SC Markus Games SRL, pe 2018, care a fost de peste 1,4 milioane de lei (mai exact, 1.488.919 de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor). Aceeași firmă a înregistrat, anul trecut, un profit net de 755.949 lei.

Din păcate, firma nu a adus familiei doar sume importante de bani, ci și necazuri.

Reamintim că, în 2014, Liviu Voiculescu a fost trimis în judecată de DIICOT într-un dosar cu mai mulți inculpați, cauză în care actualul președintele al PNL Olt este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

Deși prin sentința pronunțată, în 6 decembrie 2017, de Tribunalul Dolj, Voiculescu s-a numărat printre persoanele achitate în acest dosar. Curtea de Apel Craiova a desființat însă sentința, anul trecut, și a dispus rejudecarea dosarului.

Firma a fost înființată în 2010, când Liviu Voiculescu era ofițer de poliție la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Olt, având atribuții pe linia jocurilor de noroc, potrivit unor surse OLT-ALERT.

Să ne reîntoarcem la averea familiei șefului PNL Olt și să spunem că soții Voiculescu și-am mai achiziționat un autoturism Mercedes GLE și o motocicletă Yamaha Virago. Familia Voiculescu mai deține un apartament în Slatina, de 50 mp, iar în urmă cu două luni au vândut un altul, cu 180.000 de lei.

Anul trecut, Liviu Voiculescu a încasat venituri de peste 67.000 de lei din salariul de primar al comunei Cungrea, iar soția sa – peste 800.000 de lei din dividende și salarii.

Cei doi au și o datorie la bancă de 42.000 de euro, credit contractat în 2007 și scadent în 2032.

Liviu Voiculescu a candidat la alegerile locale din 27 septembrie pentru funcția de primar al Slatinei, pierzând competiția în fața contracandidatului Emil Moț (PSD), care a câștigat al doilea mandat de primar.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here