Surse: Gabriela Firea nu este susținută de conducerea PSD pentru a cere anularea votului la Primăria Capitalei

Liderii PSD, în frunte cu președintele Marcel Ciolacu, au avut, joi dimineață, o discuție cu primarii de sector din PSD, care au candidat și la alegerile locale de duminică și cu Gabriela Firea, candidatul partidului la Primăria Capitalei. Surse apropiate discuțiilor susțin că nu s-a luat o decizie în privința unei solicitări de anulare a alegerilor pentru Primăria București, după ce Firea a acuzat fraude electorale și a cerut, pe Facebook, reluarea alegerilor.

„Noi, în acest moment, avem o cerere de renumărare la Biroul Electoral Sector 1 și, având în vedere imaginile, cerem anularea votului la Sectorul 1. Nu facem nimic pe București, discuția este doar pe Sectorul 1”, susțin sursele citate.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, ia în calcul doar o plângere la Parchetul General, în legătură cu situația de la Biroul Electoral Sector 1.

Gabriela Firea intenționa să obțină sprijinul partidului pentru o solicitare de anulare a întregului scrutin din București, după ce miercuri seara scria pe Facebook că alegerile trebuie repetate.

Joi dimineața, doar primarul sectorului 1, apropiat al Gabrielei Firea, mai solicita acest lucru.

„În cursul zilei de astăzi voi face sesizare la BEC. (…) Să cer anularea alegerilor la București. S-a viciat votul primarului general”, a declarat Tudorache.

După ședința de la sediul PSD din Kiseleff, în care Gabriela Firea ar fi încercat să obțină susținerea partidului pentru o eventuală solicitare de anulare a alegerilor din București, primarul general în funcție a evitat să spună dacă va solicita reluarea scrutinului.

„În București nu au fost alegeri libere și corecte și primarii aleși nu sunt legitimi”, s-a rezumat să spună Gabriela Firea, fără să precizeze dacă va cere anularea votului.

„Este exclusă o solicitare făcută de PSD la BEC pentru anularea alegerilor din București”, mai susțin surse din partid.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here