Marius Oprescu, locomotivă pentru PSD la alegerile pentru Consiliul Județean Olt

Numărul de voturi obținut de Marius Oprescu, președintele PSD Olt, la alegerile locale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Olt a fost mai mare cu 700 de voturi decât numărul voturilor obținute de partid la CJ, lucru care înseamnă că el a tras partidul după el, și nu invers.

Astfel, pentru președinția Consiliului Județean Olt Marius Oprescu a obținut 109.957, în vreme ce partidul care l-a propus pentru candidatură, PSD, a luat 109.257 de voturi.

PSD a câștigat categoric alegerile locale în Olt, obținând 21 de mandate de consilier județean și mandatul de președinte al CJ, 95 de mandate de primar și 712 mandate de consilier local.

Pe locul doi se situează PNL, cu 11 mandate de consilier județean, cu doar 13 mandate de primar și cu 339 de mandate de consilier local.

Partidul Pro România are trei primari și 74 de consilieri locali, iar ALDE a obținut un singur mandat de primar și 53 de mandate de consilier local.

Partidul Mișcarea Populară (PMP) – 30 de mandate de consilier local, Alianța USR-PLUS – 13 mandate, Alianța Electorală PSD+Pro România Balș – 11 mandate, Alianța Electorală PSD+ALDE Cârlogani – 9 mandate, Alianța PNL-PMP – 8 mandate, Alianța Electorală PSD+ALDE Sprâncenata – 6 mandate, Alianța Electorală PSD+ALDE Milcov – 5 mandate, Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) – 5 mandate, Candidați independenți – 3 mandate, Uniunea Salvați România (USR) – 2 mandate și Partidul RE-START România – 2 mandate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here