Orban, după recordul de infectări: „Orice încercare de a prelungi mandatul actualului Parlament va genera consecinţe negative”

Ludovic Orban a susţinut vineri, la ministerul Educaţiei, o conferinţă de presă, în contextul în care România a înregistrat un nou record de infectări în ultimele 24 de ore, fiind raportate 2.343 de noi cazuri.

„Din punctul meu de vedere, mandatul actualului Parlament expiră la data de 20 decembrie și ținând cont de structura actualului Parlament, care este departe de a reflecta opțiunile actuale ale populației, reflectă opțiunile din 2016, care n-au nicio legătură cu opțiunile de astăzi.

Actualul Parlament cu cât își încetează mai repede mandatul, cu atât este mai bine pentru România. România are nevoie de un Parlament care să fie oglindă fidelă a nevoilor și aspirațiilor românilor. Orice încercare de a prelungi mandatul actualului Parlament va genera consecințe negative pentru România”, a spus Ludovic Orban în conferinţa de presă.

Ideea amânării alegerilor parlamentare a fost vehiculată de tot mai mulţi oameni politici importanţi, în ultimele zile, mai ales în contextul în care România a înregistrat miercuri recordul de infectări cu Covid 19, iar în ultimele două zile bilanţul nu a mai scăzut sub borna de 2000 de cazuri noi.

Parlamentarul Adrian Dohotaru a depus la Senat o propunere legislativă pentru stabilirea datei alegerilor parlamantare. Data propusă este 14 martie 2021.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here