Acuzație de malpraxis la Craiova: O femeie a murit la trei ore după ce a fost trimisă acasă de la spital. „Mami zicea: Asta e o durere de moarte”

Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Judeţean din Craiova. O femeie a murit după ce medicul de gardă ar fi trimis-o acasă cu un diagnostic superficial: nevralgie intercostală. Trei ore mai târziu pacienta, în vârstă de 49 de ani, a decedat. În urma autopsiei, medicii legişti au stabilit că femeia avea, de fapt, pancreatită hemoragică.

Gabriela Vărzaru avea 49 de ani, era mamă a trei copii, iar de curând devenise și bunică. Lucra ca vânzătoare într-un supermarket din Craiova, iar săptămâna trecută, când a ajuns acasă de la muncă, a spus că se simte rău. În urmă cu 2 săptămâni își făcuse analizele de rutină și nimic nu arăta că ar avea vreo problemă de sănătate. Câteva zile mai târziu a început să aibă dureri puternice în piept, iar familia a chemat ambulanța.

Cătălina Manolache, fiica pacientei decedate: Ne-au trimis prima dată un echipaj cu un MCV, o maşină de dializă, n-aveau ce căuta, în primul rând, acolo… mami zicea: Eu nu mai pot! Eu simt că mor! Asta e o durere de moarte, eu chiar nu mai pot! I-au facut un făcut un EKG şi ziceau: ce aveţi doamnă, nu aveţi nimic. Durerea dvs e nejustificată!

În cele din urmă, echipajul de pe Ambulanţă a transportat-o pe femeie la spital. Acolo medicul de gardă i-a prescris o reţetă cu calmante şi a trimis-o acasă. Trei ore mai târziu femeia s-a stins.

Reporter: Ce diagnostic i s-a pus atunci?

Cătălina Manolache, fiica pacientei decedate: Nevralgie intercostală… deci este de nedescris așa ceva!

Ulterior, autopsia a stabilit că femeia a avut pancreatită hemoragică. Rudele ei susțin că ar fi fost mustrată de medicul care a consultat-o.

Gabriela Găleșanu, cumnata pacientei decedate: Foarte urât, în sensul că ea acuză o durere acută în piept, chiar își trăgea de bluză şi zicea că se sufocă și o durea foarte tare porțiune asta de sus, de la piept… Ea i-a spus, chiar așa: dar ce dracu vă văitaţi!

Cristina Geormăneanu, director medical SJU Craiova: Vom face o analiză internă, o anchetă internă și vom analiza acest caz și rezultatele vi le vom comunica. Bineînțeles că în funcție de rezultate, se vor lua și măsurile în consecință.

Familia a depus plângeri şi la Colegiul Medicilor Dolj, dar şi la Parchet.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here