Pică capete la PSD. Baronul Marian Oprişan pierde şefia organizaţiei din Vrancea după 24 de ani. Dăncilă şi Bădălău, schimbaţi şi ei

Decizii surpriză la PSD după alegerile locale 2020. După ce a pierdut şefia CJ Vrancea, Marian Oprişan a fost înlăturat şi din fruntea organizaţiei PSD Vrancea, pe care o conduce de 20 de ani, susţin surse politice, citate de România TV. De asemenea, fostul premier Viorica Dăncilă nu mai este şefa organizaţiei de femei a PSD. 

Marian Oprişan pierde şefia PSD Vrancea după ce a condus această organizaţiei timp de 24 de ani. Comitetul Politic Naţional al PSD a votat demiterea lui Marian Oprişan din fruntea organizaţiei Vrancea. Iniţial, Marcel Ciolacu i-a cerut demisia lui Oprişan, însă baronul de Vrancea a refuzat să demisioneze, spun surse politice.

Interimatul la conducerea PSD Vrancea va fi asigurat de Marcel Ciolacu. Liderul PSD ar vrea să-l instaleze la şefia filialei pe Cristi Misăilă, primarul oraşului Focşani, care l-a învins la alegerile locale din 27 septembrie pe ministrul Dezvoltării Ion Ştefan.

Marian Oprişan a pierdut Consiliul Judeţean Vrancea după 20 de ani de domnie în faţa candidatului PNL Cătălin Toma. Preşedintele PSD Vrancea ar vrea să candideze la alegerile parlamentare pentru un mandat de senator, potrivit unor surse din conducerea partidului.

De asemenea, potrivit surselor citate de România TV Viorica Dăncilă a pierdut sefia organizatiei de femei a PSD, care va fi preluată de senatoarea Doinea Fedorovici, cea care a câştigat şefia CJ Botoşani.

Pe lângă aceştia, sursele anunţă încă o demisie bombă. Niculae Bădălău a demisionat de la conducerea PSD Giurgiu, după ce PNL a câştigat alegerile în judeţ. În locul său a fost numit interimar Marian Mina. Niculae Bădălău oricum urma să plece de la şefia organizaţiei pentru a prelua conducerea Curţii de Conturi.

De asemenea, organizaţia PSD Călăraşi are o nouă conducere interimară. În locul lui Paul Stănescu a fost numit interimar Vasile Iliuță, un fost lider PNL transferat la PSD anul acesta.

Gabriela Firea a declarat că filiala PSD Bucureşti, în ciuda faptului că a pierdut alegerile la primărie, a obţinut un scor bun, dublu faţă de scorul partului la europarlamentare, dar “dacă cineva îmi doreşte capul, îl pun pe tipsie imediat”.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here