Alertă la Catedrala Evanghelică din Sibiu. Arheologii au descoperit un proiectil de război în turnul bisericii

Un element de muniție a fost găsit în cadranul ceasului din Catedrala Evanghelică din Sibiu, situată în una dintre pieţele centrale ale oraşului, în apropierea Primăriei.

“La faţa locului echipajul pirotehnic a procedat la cercetarea zonei unde a fost găsit elementul de muniţie (proiectil exploziv de război calibrul 76 mm – 1 buc) şi anume cadranul ceasului din turnul bisericii. S-a efectuat în siguranţă identificarea, ridicarea, transportarea, depozitarea în vederea distrugerii ulterioare a proiectilului de război cu focosul activ”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Alina Voina, potrivit Agerpres.

Pe durata intervenţiei pirotehniştilor, accesul în zona Bisericii Evanghelice a fost interzis. Turiştii nu pot intra în această perioadă în Biserica Evanghelică, pentru că aceasta se află în plin proces de restaurare şi consolidare.

Biserica se află în vecinătatea sediului Colegiului Naţional “Brukenthal” şi a sediului Primăriei Municipiului Sibiu. Biserica Evanghelică din Sibiu este una din principalele clădiri monument istorice din Transilvania.

“Clădirea este dominată de turnul pe şapte nivele (…) în turn se ajunge urcând 192 de trepte. Turnul bisericii are 73,34 m înălţime”, fiind una din cele mai înalte clădiri din municipiul Sibiu, potrivit informaţiilor oferite de site-ul oficial al Primăriei Sibiu.

Potrivit sursei citate, turnul în care s-a găsit proiectilul exploziv “este al doilea turn cu ceas ca vechime din România. Ceasul actual datează din 1881”.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here