Băsescu nu vrea amânarea alegerilor parlamentare. “Nu avem de ce. Trebuie să luăm măsurile de protejare a populaţiei”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că nu sunt motive pentru ca alegerile parlamentare să fie amânate. Europarlamentarul le cere, în schimb, autorităţilor să ia măsuri de protejare a populaţiei, în contextul în care numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a crescut alarmant în ultima perioadă.

PMP, partidul care a susţinut candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei, speră să obţină cel puţin 10 la sută la alegerile parlamentare, în aşa fel încât să guverneze alături de PNL şi USR.

Întrebat dacă se impune amânarea alegerilor parlamentare, Traian Băsescu consideră că acest demers nu este necesar.

“Traian Băsescu: Nu! Nu avem de ce să amânăm alegerile parlamentare, dar trebuie să luăm măsurile de protejare a populației – închise teatrele, restaurantele, mall-urile, redus transportul public, școlile trec toate pe învățământ la distanță”, a declarat Traian Băsescu, la Europa FM.

Europarlamentarul PMP a vorbit şi despre măsurile luate în instituţiile europene, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

“N-am comunicarea de ieri a chestorilor Parlamentului European. Se interzice ca în birou să fie mai mult de o persoană, iar celelalte lucrează de la distanță.

Nu inventăm apa caldă, ci ne păzim de boală și, eventual, de moarte. Aceste măsuri ar trebui luate pentru a diminua la maxim forța răspândirii bolii și pentru a avea niște alegeri”, a adăugat fostul preşedinte.

De asemenea, Traian Băsescu i-a acuzat pe Ludovic Orban şi Klaus Iohanis că sacrifică un popor în goana după popularitate şi voturi.

“Fără scrupule, fără urmă de milă pentru nişte amărâţi care vor fi victime sigure, cei doi iresponsabili din vârful statului împing lucrurile înainte.
În plină pandemie au redeschis cinematografele, teatrele, restaurantele, şcolile şi organizează două rânduri de alegeri. In acest timp, SARS-COV-2 seceră zilnic zeci de vieţi, îmbolnăveşte zilnic mii de români care umplu spitalele şi secţiile ATI. (…)

Dacă nu se iau urgent astfel de măsuri vom avea curând un sistem medical în colaps, iar pandemia va face ravagii în rândul populaţiei care va plăti factura pentru doi iresponsabili.
Iohannis şi Orban trebuie să ia urgent măsuri. Altfel şi pentru Iohannis şi pentru Orban şi pentru PNL, data de 6 Decembrie va fi “un pod prea îndepărtat”, a menţionat fostul preşedinte al României.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here