COVID-19: Cursuri suspendate la școli din mai multe localități din Olt. Elevii vor studia on-line

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt a adoptat, vineri, o nouă hotărâre prin care cursurile școlare „față în față” au fost suspendate la nivelul unor unități de învățământ din mai multe localități, urmând ca elevii să susțină cursuri de acasă, în sistem on-line. Totodată, membrii CJSU au decis reluarea cursurilor clasice în cazul unor unități școlare unde elevii desfășurau cursuri on-line. Au fost luate decizii și în privința operatorilor care desfășoară activități de jocuri de noroc la nivelul celor două localități cu rata de incidență mare a cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Astfel, prin Hotărârea nr. 39/09.10.2020 s-a decis suspendarea activităţilor didactice organizate în modalitatea ,,faţă în faţăˮ în unele clase din unităţi de învăţământ din judeţul Olt, pe o perioadă de 14 zile, acolo unde cursurile vor fi desfăşurate în sistem on-line, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerului Educaţiei, respectiv:

 • Clasa I-a de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ SINEŞTI, POTCOAVA (perioada 10.2020-18.10.2020);
 • Clasele a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ ROTUNDA (perioada 05.10.2020-18.10.2020);
 • Clasele a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ STUDINA (perioada 06.10.2020-19.10.2020);
 • Clasele a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ GRĂDINILE (perioada 06.10.2020-19.10.2020).

Totodată, s-a hotărât reluarea activităţilor didactice în modalitatea ,,faţă în faţăˮ – scenariul 1/scenariul 2 de funcţionare, pentru clasele din unităţile de învăţământ ce au funcţionat în scenariul 3, respectiv:

 • Clasa XII F de la COLEGIUL NAŢIONAL „RADU GRECEANUˮ SLATINA;
 • Clasa pregătitoare step by step, Clasa a II-a step by step, Clasele I-a A, I-a B, a IV-a A, Clasele a V-a A (o grupa), a VI-a A, a VII-a B, a VII-a C, a VIII-a B, a VIII-a C de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ „NICOLAE TITULESCUˮ CARACAL;
 • Clasa a V-a de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ BOBICEŞTI;
 • Toate clasele de la LICEUL TEORETIC „MIHAI VITEAZULˮ

Prin Hotărârea nr. 40/09.10.2020 s-a dispus, pentru localităţile care înregistrează o rată a incidenţei cumulate a cazurilor din ultimele 14 zile mai mare de 1,5/1.000 locuitori, respectiv municipiul Caracal (rata de incidenţă -2,37) şi comuna Cezieni (rata de incidenţă – 4,94), suspendarea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cu excepţia agenţiilor Companiei Naţionale ,,Loteria Românăˮ SA şi a agenţiilor de pariuri sportive, cu respectarea următoarelor condiţii minime de funcţionare:

 • Pentru sediile secundare cu dimensiuni reduse se va asigura accesul unei singure persoane care va purta mască la intrare, îşi va dezinfecta mâinile şi nu va staţiona mai mult de 10 minute în sediu;
 • Pentru sediile secundare cu dimensiuni mai mari şi cu număr mai mare de angajaţi se vor asigura 4 mp şi se vor respecta măsurile menţionate anterioare;
 • Personalul agenţiilor va respecta măsurile de protecţie sanitară specifice locului de muncă (măşti, mănuşi, dezinfectarea mâinilor şi a suprafeţelor, etc.).

Pentru activitatea de videoloterie se menţine  suspendarea activităţii.

În cazul nerespectării măsurilor impuse se va reveni la suspendarea activităţii cu publicul a jocurilor de tip loto tradiţional.

Prin Hotărârea nr. 41/09.10.2020 s-a stabilit că Direcţia de Sănătate Publică Olt va informa de două ori pe săptămână, în zilele de luni şi joi, până la ora 14:00, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt cu privire la incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile, la nivelul judeţului şi a tuturor localităţilor judeţului Olt.

În situaţia în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor la nivel judeţean ori a unei sau mai multor localităţi depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt se va întruni în şedinţă extraordinară, în cel mult 48 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here