Guvernul a prelungit starea de alertă. Noi restricţii pentru români din 15 octombrie

Şeful DSU a făcut anunţul în şedinţa de Guvern. Numărul cazurilor noi de COVID-19 a trecut de 3.000, joi, când au fost consemnate 3.130 de infectări în ultimele 24 de ore.

Guvernul a adoptat în ședința de joi “HOTĂRÂREA pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 782/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 septembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, transmite Biroul de presă al Executivului.

Astfel, prin Hotărârea 47/2020 a CNSU a fost aprobată lista ţărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, în vigoare începând cu data de 7 octombrie, prevăzută în anexa la hotărâre.

S-a aprobat de asemenea că organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localităţi.

O altă prevedere a hotărârii CNSU stabileşte posibilitatea depunerii jurământului la distanţă de către cei aleşi la scrutinul din 27 septembrie şi care sunt în carantină sau izolare.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here