Activități informativ-educative pentru ca cetăţenii din Olt să conștientizeze pericolele la care se pot expune/ FOTO+VIDEO

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt organizează în această perioadă o serie de activități dedicate Zilei Informării Preventive și Zilei Internaționale a Reducerii Riscului la Dezastre, ambele marcate în data de 13 octombrie 2020.

Ziua Informării Preventive, se desfășoară începând din anul 2011, de fiecare dată când ziua de marți coincide cu data de 13, iar în cadrul evenimentelor organizate cu această ocazie sunt diseminate informații cu caracter preventiv către populație.

Desfăşurate de această dată sub sloganul „Acasă în siguranță”, activităţile informativ-educative urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de risc.
În acest context, vor fi organizate acțiuni de informare în zone cu aflux de persoane, din municipiul Slatina.

Acțiuni similare se vor desfășura în toate localitățile din județ, cu sprijinul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, care vor primi materiale de informare preventivă pentru diseminarea către cetățeni și afișarea la sediile instituțiilor locale.

În cadrul punctelor de informare vor fi diseminate materiale cu măsuri de prevenire a îmbolnăvirilor în masă și materiale de informare preventivă privind utilizarea coșurilor de fum și a instalațiilor electrice și de gaze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here