Olt: Se închid barurile și cafenelele din CINCI localități. Măsurile autorităților

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a decis, azi, închiderea barurilor și cafenelelor din cinci localități, unde rata de infectare a depășit pragul de 1,5 la mia de locuitori.

Astfel, pentru localitățile care înregistrează o rată a incidenței cumulate a cazurilor din ultimele 14 zile mai mare de 1,5/1.000 locuitori, respectiv comunele Milcov (rata de inicenţă – 2,72), Perieți (rata de inicenţă – 2,54), Bălteni (rata de inicenţă – 1,90), Dobrețu (rata de inicenţă -1,68) și Brebeni (rata de inicenţă – 1,53), se dispun mai multe măsuri.

„Suspendarea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Suspendarea activităţii restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în hotel.

Suspendarea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția agențiilor Companiei Naționale „Loteria Română” SA și a agențiilor de pariuri sportive, cu respectarea condițiilor minime de funcționare prevăzute în Anexa nr. 1 a Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt nr. 40/09.10.2020.

Suspendarea activităţii în spații închise pentru cinematografe și teatre”, transmit autoritățile din Olt.

Aceste măsurile intră în vigoare peste două zile şi se menţin până la data atingerii unei incidenţe cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori.

Pentru operatorii economici care desfășoară activități de preparare a hranei se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here