Caz șocant: Pompier imobilizat cu electroșocuri după ce și-a amenințat cu un cuțit soția însărcinată de față cu cei trei copii

Un pompier din Botoșani a fost imobilizat de polițiști cu electroșocuri în timp ce-și amenința soția cu un cuțit la gât, după ce o bătuse de față cu trei copii ai lor, La operațiune au participat și colegii bărbatului, chemați să spargă ușa apartamentului.

Scenele de groază au avut loc în noaptea de duminică spre luni, când un subofițer din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani a început să-și bată soția, gravidă în ultimul trimestru de sarcină, după care a și violat-o, scrie Monitorul de Botoșani.

În tot acest timp, într-o camera vecină se aflau și cei trei copii ai familiei, în vârstă de 3, 4 și 7 ani, care s-au speriat la țipetele mamei și au sărit în ajutorul acesteia.

Scăpată din mâinile soțului, femeia a sunat la 112, iar de aici lucrurile degenerează dramatic.

Bărbatul a imobilizat-o pe femeie, a blocat ușa apartamentului și a închis lumina, pentru a îngreuna intervenția polițiștilor.

Cum din casă se auzeau strigăte de ajutor și copiii cum plângeau, polițiștii i-au chemat în ajutor chiar pe colegii agresorului, iar pompierii sosiți la fața locului au spart ușa.

La intrarea polițiștilor în casă, bărbatul ținea un cuțit la gâtul femeii și a fost nevoie de intervenția în forță a oamenilor legii, care au folosit un baston cu electroșocuri pentru imobilizarea agresorului.

Pompierul nu a fost nici măcar reținut

„În interiorul locuinţei, a fost identificat un bărbat de 38 de ani, care exercita acte de violenţă şi ameninţări faţă de soţia sa. Poliţiştii au intervenit folosind bastonul cu electroşocuri pentru imobilizarea acestuia, ulterior fiind condus la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor. Intervenţia a fost una promptă, efectuându-se cu respectarea procedurilor legale. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie. A fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Bărbatul a fost dus la Secția de Psihiatrie pentru a fi examinat, dar medicii de aici nu au decis internarea lui. Mai mult, polițiștii nu au putut să-l rețină, pentru că ancheta a fost preluată de Parchetul Militar.

Tot ce au putut să mai facă poliţiştii a fost să emită un ordin de protecţie provizoriu, pentru cinci zile.

Cazul a intrat şi în atenţia conducerii ISU Botoşani, care, deşi bărbatul era în timpul liber, a demarat o anchetă.

„La nivelul unităţii s-a dispus efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile. Nu admitem şi nu suntem de acord cu astfel de comportamente, de care ne dezicem. Instituţia noastră pune accent pe înaltă moralitate, disciplină şi respect faţă de oameni”, a precizat ofiţerul Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here