Când va fi gata vaccinul împotriva COVID-19. România va primi doze în prima tranșă. Cine va avea prioritate

Vaccinul împotriva COVID-19 va fi gata la sfârșitul anului sau la începutul anului viitor, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Într-o primă tranșă, România va primi 1,3 milioane de doze, mai exact 4% din cantitatea care va fi cumpărată iniția de Comisia Europeană. Cadrele medicale, bătrânii și persoanele cu boli cronice vor fi imunizați cu prioritate. Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca este cel mai promițător, spune medicul Adrian Marinescu.

„Sunt cel puţin 4 companii care sunt în studiu de faza a 3-a, ceea ce înseamnă că destul de curând am putea să avem vaccinul anti-COVID. Există şi posibilitatea să fie în acelaşi timp mai multe companii şi poate că ar fi bine să existe mai multe variante pe piaţă. Foarte probabil că dacă vorbim de contraindicaţii, ele vor fi extrem de puţine, cum se întâmplă şi în cazul vaccinului antigripal, dar lucrurile astea vor fi precizate clar atunci când vom avea vaccinul finalizat.

În final, este important să avem o vaccinare extinsă, ca să asigure o imunizare între 70-80% dacă vrem într-adevăr să ajungem în punctul în care reuşim să închidem această pandemie”, a declarat Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul „Matei Balș”.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here