Primele arestări în dosarul de contrabandă cu tutun și țigări de la Rotunda. Cine sunt cei băgați după gratii

Au fost emise primele mandate de arestare preventivă în cazul contrabandei cu tutun și țigări de la Rotunda. Este vorba de cei doi tineri reținuți după ce, cercetați sub control judiciar, au continuat activitate infracțională, expediind prin Poștă colete cu tutun către diverse persoane din țară.

Decizia de arestare preventivă a celor doi, Cornel Constantin-Nicola și Robert-Daniel Nicola, a fost luată, joi, de Judecătoria Caracal, la propunerea procurorilor/

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal privind luarea masuri arestului preventiv fata de inculpaţii: NICOLA CORNEL-CONSTANTIN si NICOLA ROBERT-DANIEL – cercetati pentru savarsirea infractiunilor de: producere de produse accizabile, care intra sub incidenta regimului de antrepozitare, in afara unui antrepozit fiscal autorizat de catre autoritatea competenta” prevăzută de art. 452 alin. 1 lit a din Legea 227/2015 si ,,detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita a 1 kg tutun de fumat” prevazuta de art. 452 alin. 1 lit. h din Legea 227/2015, fiecare cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.P., ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 C.P., coroborat cu art. 452 alin. 2 lit. b si c. În baza art. 202 alin. 1şi 3 C. proc. pen., art. 223 alin. 2 C. proc. pen. şi art. 226 C. proc. pen. dispune arestarea preventivă a inculpatului NICOLA CORNEL-CONSTANTIN–, pe o durată de 30 de zile, de la 15.10.2020 la data de 13.11.2020 inclusiv. În baza art. 202 alin. 1şi 3 C. proc. pen., art. 223 alin. 2 C. proc. pen. şi art. 226 C. proc. pen, dispune arestarea preventivă a inculpatului NICOLA ROBERT-DANIEL , pe o durată de 30 de zile, de la 15.10.2020 la data de 13.11.2020, inclusiv”, se arată în încheierea instanței de judecată.

Decizia nu este definitivă, cei doi inculpați având drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Nouă persoane au fost puse sub control judiciar de procurorii caracaleni în acest dosar, după perchezițiile efectuate, luna trecută, la mai multe adrese din Rotunda, de unde oamenii legii au ridicat peste 1200 kilograme de tutun și aparate de mărunțit tutunul.

Miercuri după-amiază, cei doi tineri, de 21 și de 26 de ani, au fost reținuți, în urma mai multor percheziții efectuate la sediul și la punctele de lucru din Slatina ale Poștei, unde au descoperit zeci de pachete cu tutun mărunțit destinate unor persoane din țară.

„În urma perchezițiilor efectuate marți după-amiază a reieșit faptul că doi bărbați, împotriva cărora, la data de 6 octombrie, a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, ar fi continuat activitatea infracțională pentru care erau cercetați”, a declarat de cuvânt al Poliției Olt, Alexandra Dicu.

Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat se ridică la suma de 101.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here