Raed Arafat anunţă că un milion de români au fost infectaţi: Spitalele COVID nu vor mai face faţă. Valul doi va fi pe perioada iernii

Raed Arafat a anunţat că în curând spitalele COVID nu vor mai face faţă numărului mare de pacienţi.

În aceste condiţii, celelalte spitale non-covid vor primi bolnavi de coronavirus. Arafat a mai precizat că valul doi al pandemiei va fi pe perioada iernii.

„Sunt spitale covid in fiecare judet, la un moment dat este posibil ca aceste spitale sa nu mai fie suficiente. Este normal ca celelalte spitale să inceapa să primească cazuri de covid. Nu toate unitățile spitalicești au spații pentru a realiza aceste circuite. De exemplu ajunge un pacient după un accident, este operat, i se face test Covid și ne trezim că este pozitiv. El trebuie să continue tratamentul acolo. Pentru binele pacientului el trebuie să fie tratat în siguranță.

Este clar că avem persoane pozitive care poate că nici ele nu știu, de aia trebuie purtată mască în fiecare zi. Nu pot să vă zic un număr. Cifra reală a cazurilor ar putea fi mai mare. Aproximativ 5 la sută din populaţia României a fost infectată cu covid fără să ştie, infectând alte persoane. La 112 se sună doar pentru urgenţe. „, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat: Valul doi va fi pe perioada iernii

Raed Arafat a mai precizat, vineri, că valul doi al pandemiei va fi pe perioada iernii.

„Valul doi va fi pe perioada iernii. Cât de greu va fi depinde doar de noi. Dacă nu se respectă regulile, dacă sunt presiuni să nu se ia anumite măsuri, dacă vom continua în aceată logică atunci lucrurile s-ar putea sa fie mult mai grave”, a mai precizat Raed Arafat.

Arafat ia în calcul aducerea de teste antigen pentru creșterea capacității de testare

În cadrul unei conferinţe de presă, Raed Arafat a vorbit despre testarea în masă și posibilitatea de a se efectua teste covid pe bază de antigen, teste mult mai rapide decât cele folosite la acest moment.

„Testarea în masă poate să depisteze pozitivii, să-i carantiene. Noi facem acum un număr de teste semnificativ de mare. Încercăm să facem teste mai rapide. Există șansa să aducem teste antigen, teste mult mai rapide, și să creștem astfel capacitatea de testare. Testarea în masă are rolul de a găsi seroprevalența. Ai o limită a testelor , limită impusă de resursa umană. Orice capacitate de testare în plus este binevenita” a precizat Raed Arafat.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi, 4.013 noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 168.490. Cele mai multe cazuri noi sunt în Bucureşti – 777, urmat de Cluj – 227, Iaşi – 200, Timiş – 175, Bacău – 150, Prahova – 137, Braşov-130, Sibiu – 129, Alba – 126, Mureş – 123, Suceava – 116, Galaţi – 114, Ilfov – 101. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat şi 73 de decese, bilanţul fiind de 5.674. În prezent, 721 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă.

”Până astăzi, 15 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 168.490 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 125.009 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 4.013 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, relevă datele transmise joi.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here