Un tânăr care avea asupra sa plase pentru pescuit comercial, prins de jandarmii din Olt/ FOTO

Un tânăr de 21 de ani a fost prins, ieri, de jandarmii olteni în timp ce se afla la pescuit având asupra sa plase de pescuit comercial tip setcă.

Tânărul a fost depistat în dreptul localităţii Băbiciu, uneltele de pescuit fiind predate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

„În ziua de 17 octombrie a.c., în jurul orelor 09:00,  efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au depistat în dreptul localităţii Băbiciu, pe numitul N.M., în vârstă de 21 de ani, în timp ce pescuia folosind plase de pescuit comercial tip setcă în lungime de 160 m.

Au fost întocmite acte de constatare pentru săvârşirea faptei: „pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, faptă prev. și ped. de art. 64, lit. a, din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.”, arată Jandarmeria Olt.

În acest sfârşit de săptămână jandarmii olteni au aplicat nouă sancţiuni contravenţionale, pentru nerespecatrea legii privind pescuitul şi acvacultura, cuantumul  acestora fiind de 4.100 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here