Peste 2.400 de şcoli din România sunt închise în prezent. În 15% dintre acestea au fost raportate cazuri COVID-19

Numărul unităţilor de învăţământ care au trecut la predarea exclusiv online a ajuns la 2.401. În 368 dintre acestea a fost pus în practică scenariul roşu după ce au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus fie în rândul elevilor, fie în rândul cadrelor didactice.

Ministerul Educaţiei a anunţat, joi, că 2.401 de unităţi de învăţământ funcţionează în prezent în scenariul roşu, iar cursurile au loc exclusiv online.

“10.364 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1: participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;

4.891 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;

2.401 unităţi de învăţământ în Scenariul 3 implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online”, se arată în raportul MEC.

“Dintre cele 2.401 unităţi aflate în această situaţie, 368 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 2.033 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, precizează Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here