Prognoza meteo pentru 4 săptămâni. Temperaturi mai ridicate şi ploi la sfârşit de octombrie. Vremea se răceşte din noiembrie

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat vineri prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Pentru sfârşitul lunii octombrie, meteorologii ANM anunţă temperaturi peste cele specifice acestei perioade, dar şi precipitaţii. La munte se anunţă lapoviţă şi chiar ninsoare la altitudini mai mari.

Din a doua săptămână a lunii noiembrie, vremea se răceşte.

În săptămâna 26.10.2020 – 02.11.2020, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

La început de noiembrie, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare, local, în regiunile estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru
acest interval.

În săptămâna 09.11.2020 – 16.11.2020, temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi local excedentar în regiunile sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În a doua jumătate a lunii noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în sud-est.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent local, în sud-vest.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here