Doliu în politică: Șoția unui fost președinte de onoare al PNL, decedată

Partidul Naţional Liberal a anunţat pe Facebook că a murit Viorica Quintus, soţia liderului liberal Mircea Ionescu Quintus.

Viorica Quintus a încetat din viaţă luni dimineaţă, în locuinţa din Ploieşti. Potrivit apropiaţilor familiei, în urmă cu câteva zile, Viorica Quintus suferise un atac cerebral.

“Ne exprimăm regretul față de dispariția dureroasă a doamnei Viorica Quintus, soția liderului liberal Mircea Ionescu Quintus, cea care i-a stat aproape în întreaga sa activitate publică și politică.
Partidul Național Liberal transmite condoleanțe familiei îndoliate și va păstra vie memoria “doamnei de fier” – așa cum o numea Mircea Ionescu Quintus pe cea care i-a fost alături în cele mai grele momente.
Dumnezeu să o odihnească în pace!”, au scris reprezentanţii PNL pe pagina de Facebook.

Soţul ei, Mircea Ionescu-Quintus, a decedat în septembrie 2017, la vârsta de 100 de ani. Fost președinte de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus a fost înmormântat, cu onoruri militare, la Cimitirul Viişoara din Ploieşti.

Născut în 1917, în plin Război Mondial, Mircea Ionescu Quintus s-a înscris în PNL la vârsta de 19 ani, a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost deţinut politic în perioada comunistă, iar după Revoluţie a fost preşedinte al PNL, ministru al Justiţiei, deputat şi de două ori senator.

Mircea Ionescu Quintus a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis în luna martie, cu o zi înaintea împlinirii vârstei de o sută de ani. Ceremonia a fost ultimul eveniment public la care a participat seniorul.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here