Un ieşean s-a infectat cu coronavirus a treia oară. Medicii se tem: Covid-19 ar putea fi o boală cronică, precum HIV

Un ieșean s-a infectat cu SARS-COV 2 a treia oară. În aceste condiții, medicii infecționiști se întreabă dacă nu cumva COVID-19, care începe să aibă manifestările unei boli autoimune, ar putea deveni o infecție cronică, precum HIV, cu care este înrudit.

Medicii infecţionişti din Iaşi avertizează că profilul bolnavului de COVID-19 s-a schimbat substanţial, simptome precum pierderea gustului sau a mirosului, decisive până acum, nemaifiind relevante acum în stabilirea diagnosticului, scrie Ziarul de Iași. Nici febra sau durerile musculare nu mai sunt simptome specifice, constată infecționiștii din Iași.

Mai nou, accentul cade pe simptomele digestive, tot mai acute şi mai grave. În plus, simptomele noi durează un timp mai îndelungat faţă de acum câteva luni, iar numeroşi pacienţi se negativează foarte greu, chiar dacă nu au comorbidităţi.

“Această boală poate să devină cronică, nu știm dacă acest virus se elimină din organism și dacă nu rămâne precum virusul HIV sau virusul hepatitei B. Pierderea gustului și a mirosului apare mai rar și nu la început, cum se întâmpla, apare pe parcurs. Sau durerile musculare apăreau în puseu febril după 7-10 zile. Am avut pacienți fără febră care au avut direct dureri musculare. S-au schimbat momentele de apariție în scenă, nu se mai păstrează aceleași reguli”, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Cuvioasa Parascheva, Carmen Dorobăţ.

Potrivit medicilor, tot mai mulţi foşti pacienţi, declaraţi negativi, se reîntorc cu boala la spital. Este cazul unui ieşean care  a revenit la spital pozitiv de trei ori, după ce ieşise negativ.

În acest context, infecţioniştii îşi pun întrebarea dacă nu cumva infecţia cu SARS COV 2, care începe să aibă manifestări ale unei boli autoimune, ar putea deveni o infecţie cronică, precum HIV, cu care e înrudit.

Guvernul analizează noi măsuri după explozia cazurilor COVID-19: carantinarea pe zone, restricţionarea traficului pe timp de noapte

Guvernul analizează introducerea de noi restricții după ce România a trecut de pragul de 6000 de infectări cu noul coronavirus zilnice. Executivul ia în calcul restricționarea traficului pe timp de noapte, dar și carantinarea mai multor zone din țară. S-a renunțat însă la ideea ca mall-urile să fie închise. Guvernul nu dorește un lockdown.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here