Elevii unui liceu au dat test online la ora 22:00. Mesajul profesoarei: „Aveţi la dispoziţie 15 minute!”

Situaţie revoltătoare la Colegiul Economic „Hermes” din Capitală. O profesoară de Economie le-a dat elevilor un test online la ora 22:41, când mulţi dintre adolescenţi se pregăteau de somn. Pentru a da de înţeles că lucrarea trebuie rezolvată pe loc, cadrul didactic a precizat că rezultatele trebuie predate într-un sfert de oră, conform Antena3.

Profesoara de Economie a motivat că elevii nu au suficiente note în catalog, aşa că la ora 22:41 i-a anunţat pe elevi că trebuie să dea o lucrare de control online.

De asemenea, le-a spus sec, pe grupul de Whatsapp, că trebuie să dea un test, notează Antena3.

Elevii au aflat că au la dispoziţie 15 minute pentru a trimite răspunsurile.

„Având în vedere că toată lumea trebuie să aibă 3-4 note, vă rog pe toţi să daţi testul online, accesând linkul de mai jos. Fiind contra cronometru, aveţi la dispoziţie 15 minute. Succes!”, este mesajul trimis elevilor.

Reacţia elevilor

La acea oră, unii dintre elevi se relaxau, cel mai probabil, în faţa calculatorului, în vreme ce alţii se pregăteau de somn pentru a fi odihniţi şi atenţi a doua zi, la cursurile online.

Revoltaţi, câţiva elevi i-au reproşat profesoarei de Economie ora târzie la care a trimis testul.

„Bună seara. Doamnă, este ora 11 (noaptea), majoritatea dorm la ora aceasta. Nu vreau să fiu răutăcioasă, dar acum trebuie rezolvat?” , este unul din mesajele trimise de elevi profesoarei.

Ministerul Educaţiei, reacţie printr-un mesaj pe Facebook

Potrivit sursei citate, situaţia a fost semnalată de elevi, precum şi de Eugen Ilea, vicepreședintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți (FNAP).

„Sunt 15 minute din momentul în care fiecare elev pornește testul. Presupun ca este vorba despre un test care urma să fie susținut ziua următoare”, a fost comentariul scris de Jean Badea, subsecretar în Ministerul Educaţiei, pe Facebook.

În replică, Alexandru Rădulescu, fost preşedinte al Asociaţiei Elevilor din Bucureşti, i-a trimis o fotografie cu nota obţinută de unul din elevi, 7, semn că testul a fost făcut chiar atunci de elevi.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here