Paul Stănescu dezvăluie de ce Iohannis și „guvernul său” vor alegeri în decembrie. „Președintele vrea putere absolută”

Prezent, vineri, la Slatina, unde a participat la o conferință de presă alături de președintele PSD Olt, Marius Oprescu, și de primarul Slatinei, Emil Moț, secretarul general al Partidului Social Democrat, Paul Stănescu, a adus o serie de critici președintelui Klaus Iohannis și Guvernului Orban.

Liderul social-democrat a spus că, prin organizarea de alegeri în plină pandemie de coronavirus și refuzul amânării acestor alegeri, președintele României urmărește să aibă controlul nu doar asupra guvernului, ci și asupra parlamentului, adică să aibă puterea absolută.

„Nu contează nimic, nu a contat nimic în toată această decizie, președintele României are Guvernul său, vrea Parlamentul său, vrea putere absolută. Ori istoria ne-a spus că în democrație nu există niciodată așa ceva”, a declarat secretarul general al PSD.

Pe de altă parte, Paul Stănescu afirmă că organizarea de alegeri în decembrie scutește guvernul actual de a da explicații despre cum a cheltuit cei 130 de miliarde de lei împrumutați în ultimele șase luni.

„De ce 6 decembrie, de ce nu în primăvară: pentru că pe 31 decembrie se închide anul și Guvernul trebuie să ne spună cum a cheltuit 130 de miliarde împrumutați în șase luni, Guvernul trebuie să ne spună ce deficit bugetar avem în acest an. Ei au spus că va fi 6%, noi avem informații care arată că va fi de 10%, pentru că la această oră veniturile noastre și ceea ce s-a încasat arată o diferență de câteva zeci de miliarde bune. Deci e clar că deficitul va fi de 10%”, a dezvăluit Stănescu.

Acesta a criticat și refuzul Guvernului Orban de a face publică proiecția bugetară pe anul următor, spunând că liberalii ascund prin asta că anul acesta se va închide foarte rău din punct de vedere financiar.

„Guvernul nu vrea, Orban, în primul rând, cred că și președintele Iohannis, nu vor să vină cu proiecția bugetară pentru anul 2021. De ce nu vor să vină? Așa cum v-am spus și mai devreme, este un an care se va închide foarte rău din punct de vedere financiar și sigur că o să ne așteptăm în 2021 la un buget în care se vor mări taxele, și dragii mei, am mai trăit lucrul acesta în guvernarea Băsescu-Boc, atunci când s-au tăiat salarile cu 25%, s-au tăiat indemnizațiile. Dacă nu era Curtea Constituțională se reduceau și pensiile cu 10%. Deci, la ora asta se merge pe o șmecherie ieftină: PNL-ul și președintele vor să mintă românii, iar în proiecția bugetară pe 2021 sigur vor veni cu noi taxe”, a concluzionat Paul Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here