Șoferi prinși băuți la volan pe șoselele din Olt. Scandal la Caracal cu un conducător auto

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat, noaptea trecută, o acțiune pe drumurile publice din județ pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice. Oamenii legii au reținut 11 permise de conducere. La Caracal, un șofer le-a dat de furcă polițiștilor, refuzând testarea cu alcoolscop-ul și prelevarea de mostre biologice de sânge.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu, în timpul acțiunii de control au fost constatate 11 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, au fost reținute 11 permise de conducere, dintre care cinci pentru conducerea unui vehicul având o alcoolemie sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Sâmbătă seară, în jurul orelor 19.25, pe strada Ștefan Pîrșcoveanu din comuna Pîrșcoveni a fost depistat un bărbat de 43 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o concentrație alcoolică de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În jurul orelor 21.18, pe Drumul Județean 703B din comuna Bărăști, a fost depistat un bărbat de 39 de ani, din județul Argeș, în timp ce conducea un autoturism având o concentrație alcoolică de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În jurul orelor 00.10, pe strada Balșului din comuna Vulpeni, a fost depistat un tânăr de 19 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere și având o concentrație alcoolică de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tuturor acestor șoferi li s-au întocmit dosare penale.

Cercetat penal este și un bărbat de 48 de ani, din Caracal, care aseară, pe strada 1 Decembrie 1918 din oraș, a fost oprit de polițiști pentru un control de rutină. Suspectat că ar fi consumat băuturi alcoolice înainte de a urca la volan, caracaleanul a refuzat testarea cu alcoolscop-ul și prelevarea de mostre biologice de sânge.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, a declarat Cristian Grigorescu.

În acțiune au fost angrenate și efective ale Serviciului de Acțiuni Speciale Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here