Plângere la DNA pentru „jefuirea banului public” în Primăria Scornicești. Ce spune primarul

O plângere la Direcția Națională Anticorupție (DNA) ar fi fost depusă în urmă cu patru zile, vizate fiind firmele controlate de primarul în funcție, Daniel Tudor, prin soția sa, de un prieten al acestuia și de consilierul județean Florea Niculae.

Informația apare pe un grup de socializare și arată că cele trei firme „au tocat zeci de miliarde in mare parte de la și prin primăria Scornicești”. 

„Firma SESAM srl Scornicești….la fel că firma Danijob special construct SRL a lui Daniel Tudor, la fel ca firma dalmovi sau firma Alexalpiro au tocat zeci de miliarde in mare parte de la și prin primăria Scornicești….azi am reușit sa inmanez personal la directia generala anticorupție, dupa o audiență de 20 minute , situația celor de mai sus și inca 2 firme….am explicat cum au sifonat banii, am trecut inclusiv 2 persoane cu grad de conducere in primăria Scornicești și care prin semnătura lor și șpăgilor grase au contribuit la JEFUIREA banului public….si e abia inceputul….o sa vedeți cătușe la primăria Scornicești….”, se arată în textul postat pe Facebook.

Tot pe rețelele sociale a apărut și informația că, în urmă cu trei zile, procurorii DNA ar fi ridicat ridicat documente de la sediile firmelor în care ar fi implicat actualul primar al orașului Scornicești.

Contactat de noi, primarul Daniel Tudor (PNL) a negat că în Scornciești ar fi fost efectuate percheziții în ziua cu pricina.

„Nu știu de unde le scoate. În zona Scornicești nu au fost astfel de percheziții”, a declarat edilul.

Tot el spune că pagina de socializare pe care a apărut prima oară informația privind depunerea unei plângeri la DNA este administrată de un cont fals.

Pe de altă parte, în perioada 2014 – 2015, una dintre firmele familiei Tudor, SC Danijob Special Construct SRL, administrată pe atunci de actualul primar al Scorniceștiului, a primit de la Primăria Scornicești, prin încredințare directă, contracte de lucrări de peste 11 miliarde de lei vechi, bani proveniți din taxe și impozite (informații amănunțite – AICI).

În 2016, când Daniel Tudor a fost pus viceprimar al orașului, a renunțat la calitatea de administrator al companiei, această calitate revenindu-i soției sale.

Și firma de construcții Denisa Construct SRL, înființată în 2008 și care a aparținut tot lui Daniel Tudor, s-a înfruptat din bugetul primăriei. În actele companiei figurează, acum, Maria Cruceru.

În postarea privind depunerea unei plângeri la DNA figurează și firma consilierului județean Niculae Florea (PNL), Sesam SRL, dar și „Alexalpiro”. De fapt, denumirea exactă a acestei companii este SC Alex Alpiro Busexpert SRL, are sediul în Mărgineni Slobozia și aparține unuia dintre amicii actualului primar, Marius Alexandru Popa.

Recent, Alex Alpiro Busexpert SRL a încasat de la Primăria Scornicești peste 1,2 miliarde de lei vechi pentru săparea unor șanțuri. Contractul a fost dat prin încredințare directă. Acesta apare pe platforma licitațiilor publice SICAP. Alte lucrări acordate de Primăria Scornicești nu apar, însă, pe această platformă. De ce?

„Totul se face pe comandă și situații de lucrări. Se adună niște oferte, se lansează comanda către firma agreată și se fac lucrările pentru care se plătesc facturi. Această procedură nu implică sume mari de bani, dar sumele mici sunt multe”, ne-a dezvăluit o sursă din primărie (informații amănunțite – AICI).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here