Acțiuni ITM: Încălcarea măsurilor anti-Covid a adus amenzi pentru sute de angajatori din Olt

Odată cu instituirea stării de alertă, în perioada 18 mai 2020 și până la data de 31 octombrie 2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat acțiuni de verificare și control cu scopul identificării angajatorilor care nu respectă prevederile legale privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, sute de angajatori au fost amendați, după ce au fost depistați încălcând măsurile anti-Covid impuse.

Acțiunile de verificare și control s-au desfășurat la diverse ore din zi sau din noapte, precum și în zilele de sâmbătă și duminică, fiind realizate individual de inspectorii de muncă ai ITM Olt, sau împreună cu lucrători ai I.J.J. Olt, I.P.J. Olt, D.S.P. Olt, D.S.V.S.A. Olt și I.S.U. Olt.

„În urma celor 652 controale (633 de zi și 19 noapte) au fost dispuse 540 măsuri de remediere a deficiențelor constatate, au fost sancționați 459 angajatori, fiind aplicate 515 sancțiuni contravenționale, din care 484 avertismente și 31 amenzi în valoare de 31.000 lei.

Cele mai frecvente deficiențe constatate au fost: neasigurarea triajului epidemiologic și a dezinfectanților pentru mâini; nepurtarea în spații închise, de către lucrători, a măștilor de protecție; neafișarea instrucțiunilor referitoare la prevenirea și combaterea îmbolnăvirii cu virusul SARS CoV2; neevaluarea riscurilor de îmbolnăvire a lucrătorilor cu virusul SARS CoV2.”, arată ITM Olt într-un comunicat de presă.

În perioada următoare vor continua astfel de acțiuni, scopul fiind acela de a preveni și combate efectele pandemiei de COVID-19 .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here