Guvernul lasă angajații Direcției Copilului Olt fără salarii de Sărbători. CJ a alocat instituției ultimele economii

DGASPC Olt

Deși, potrivit legii, Guvernul este obligat să aloce 90% din sumele cuvenite Direcțiilor Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului, administrațiile județene având sarcina să completeze cu 10% din necesar, în Olt lucrurile se petrec invers: Guvernul Orban a alocat respectivei instituții doar o mică parte din banii care i se cuvin, astfel că salariații unității riscă să nu își primească salariile în ultima lună a anului. Consiliul Județean Olt, care a făcut și treaba Guvernului în acest caz, acordând 80% din necesarul instituției în acest an, a mai făcut, marți, un efort, alocând Direcției Copilului ultimele economii pe care le mai avea, astfel încât angajații acesteia să își primească, măcar luna aceasta, salariile.

Banii au fost alocați în cadrul unei ședințe de îndată la care au fost convocați aleșii județului.

„Am avut o sedință de îndată a Consiliului Județean, am alocat 2,8 milioane de mii de lei pentru Direcția Copilului, în încercarea ca angajații acesteia să-și primească salariile încă o lună. Noi trebuia să dăm salariile pe data de 9 noiembrie, adică ieri. Din păcate, până am pregătit proiectul, până am convocat ședința a durat și iată că astăzi alocăm acești bani. Probabil până la finalul săptămânii angajații Direcției pentru Protecția Copilului își vor lua salariile”, a declarat, după ședință, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

Dacă Executivul nu își va respecta obligațiile impuse prin lege, salariații DGASPC Olt vor rămâne fără bani de Sărbători. Solicitările CJ către Guvernul Orban nu au, încă, un răspuns.

„Nu știu cum vom închide anul pentru că acestea au fost ultimele economii pe care CJ le-a luat din toate instituțiile subordonate și a reușit să le facă de la investițiile nerealizate până acum și am reușit să alocăm acești bani astfel încât Direcția Copilului să-și ia salarile. Am făcut și către Guvern, din nou, o solicitare. Așteptăm să vedem dacă vor aplica legea și se vor ține de cuvânt, să aloce și dânșii obligațiile lor, măcar o parte din ele, pentru că toate nu se mai pot da, anul se termină. Legea spune în felul următor: UAT-ul trebuie să pună minim 10% și Guvernul până la 90%. În cazul nostru, Guvernul a pus 27 de milioane de lei și CJ aproape 80. Disproporția este una clară, se vede din sume”, a mai spus Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here