Unitate mobilă de Terapie Intensivă, adusă la spitalul din Botoșani. Câte locuri sunt acum disponibile

Cu o rată de infectare tot mai mare şi cu locurile de la Terapie Intensivă ocupate, autorităţile din Botoşani au cerut ajutor.

Aşa că marți seară, la două săptămâni de la prima solicitare, o Unitate Mobilă de Terapie Intensivă, dotată cu 12 paturi, a ajuns la Spitalul Judeţean.

Cum cele 15 paturi de la Spitalul Judeţean Botoşani destinate bolnavilor cu SARS-COV2 în stare critică sunt ocupate, Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă este ca o gură de oxigen.

Radu Malancea, managerul Spitalului Judeţean Botoşani: „Spitalul Judeţean este singură unitate sanitară care are o unitate de terapie capabilă să îngrijească bolnavii COVID. Această unitate mobilă este binevenită, pentru că se măreşte capacitatea de a primi pacienţi.”

Astfel, vor fi încă 12 locuri disponibile pentru pacienţii cu COVID-19 care luptă din greu pentru viaţa lor.

Monica Adăscăliței, director executiv DSP Botoşani: „Având în vedere că în ultima perioadă formele bolii sunt medii spre grave, foarte mulţi pacienţi s-au agravat pe perioada internării şi nu putem cuantifica să spunem că mâine o să avem 2 sau 20 de pacienţi pe ATI.”

Unitatea mobilă va fi funcţională în cel mult două zile, promit autorităţile.

Dan Nechifor, prefectul judeţului Botoşani: „Partea de canalizare şi apă durează maxim 24 de ore pentru instalare, există energia electrică, iar singura problemă o constituie tancul pentru oxigen.”

În ajutorul medicilor de la Botoşani vor veni doctori din Iaşi şi Bucureşti, dar şi câţiva rezidenţi – în cazul în care numărul celor infectați cu noul coronavirus va creşte. La nivelul municipiului Botoşani, rata de infectare a depăşit 5,5 la mia de locuitori.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here