Beatrice Mahler: Avem cazuri dramatice. Este mult prea dur momentul pe care îl trăim pentru a ne relaxa

În România au fost raportate în urmă cu o zi 7.304 cazuri noi de COVID-19, un număr mai mic decât cele înregistrate în ultima perioadă, când s-a ajuns la peste 10.000 de cazuri. Nu este un moment de bucurie, pentru că orice bucurie aduce relaxare, ceea ce acum nu este indicat, a explicat la Digi24 medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București.

„Aș prefera să tragem concluziile la finalul săptămânii. Mijlocul săptămânii ne aduce de cele mai multe ori cele mai mari cifre.

Este un moment destul de fragil și orice bucurie ar putea să însemne o relaxare, iar asta nu ne permitem în acest moment. Este mult prea dur momentul pe care îl trăim pentru a ne relaxa”, a spus Mahler.

Medicul a spus că la „Marius Nasta”, secția de terapie intensivă este complet ocupată și că  numărul de externări este foarte mic față de numărul de pacienți care au nevoie de un pat de spital cu oxigen.

Beatrice Mahler a afirmat că medicii fac tot posibilul ca toți pacienții să fie salvați. Toate resursele trebuie valorificate, pentru că fiecare viață contează, a subliniat medicul.

„Problema pacienților de terapie intensivă în acest moment este una critică, pentru că au un număr limitat de paturi la un număr mare de infectări.

Este absolut necesar ca fiecare spital să pună paturi pentru pacienții critici. Suntem și noi într-un moment critic și dacă nu înțelegem asta, pacientul va fi cel care va avea de suferit.

Avem cazuri dramatice, dar cred că responsabilitatea noastră pentru viața pacienților trebuie să primeze. Atunci când avem un pacient în secție care trebuie intubat, e intubat de medicul de terapie intensivă și facem tot ce se poate ca viață pacienților să fie salvată. Suntem în momentul în care încă avem resurse la nivel național, și asta trebuie valorificat, pentru că fiecare viață contează”, a spus Beatrice Mahler.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here