Timișoara. Asistentele trimise de primărie să îi ajute pe medicii de la ambulanță au plecat când au aflat ce au de făcut

Asistentele medicale școlare trimise de Primăria Timișoara să îi ajute pe medicii  de la ambulanță au plecat când au aflat ce au de făcut. Credeau că vor răspunde la telefoane. Când au ajuns la sediu, au primit ca misiune să meargă la recoltarea de probe pentru COVID-19. 

Este o presiune uriașă asupra sistemului sanitar din Timiș, unde serviciul de ambulanță a avut peste 300 de misiuni de recoltare în tot județul, cu doar 18 autospeciale.

Astfel, jumătate dintre salvările din județ sunt implicate în misiuni de recoltare de coronavirus.

În acest context, primăria a trimis o adresă către serviciul de ambulanță în care a cerut să se spună ce probleme sunt și cum pot fi ajutați.

La rândul ei, tot printr-o adresă, ambulanța a transmis că are nevoie de cinci mașini și de cinci asistente care să fie instruite pentru recoltarea de probe Covid.

Primăria a trimis cinci asistente la instruire, dar, când acestea au ajuns la ambulanță și au aflat că nu vor face parte din call-center, ci vor merge la recoltare, nu au fost de acord și au plecat.

Angajații primăriei și cei de la Ambulanță încearcă să le găsească pe cele cinci asistente care vin din medicina școlară, pentru ca ele să fie instruite și să poată ajuta în misiunile ambulanței.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here